Recensie ; Bonje met de buren!

Recensie ; Bonje met de buren!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

SBS6 komt met een verrassend televisie duo! 

Bonje met de buren is terug. Dit keer niet bij RTL 4 maar bij concurrent SBS 6. Natasja Froger en John Williams zijn ingewisseld voor een opvallend duo. Niemand minder dan Patty Brard en Jochem van Gelder nemen het stokje over van het RTL duo.

De keuze voor dit duo is best opvallend te noemen. Patty Brard is niet op haar mond gevallen en zegt meteen wat ze vindt, zonder er soms bij na te denken. Ze komt grappig over, maar in een serieuze rol als deze heeft de kijker haar nog niet vaak meegemaakt.

Daarnaast is dit voor Jochem de tweede grote rol als presentator. De oud-NCRV presentator is vooral bekend door zijn programma's met kinderen. Door hem nu neer te zetten in dit serieuze volwassen programma is ook best opmerkelijk. Dit is de tweede keer voor Jochem dat hij een ''kopie'' programma mag presenteren. De kijker zag hem namelijk al eerder bij het programma; Wie trouwt mijn zoon. Dit was niet het succes waar SBS op hoopte.

Voor de kijker zal het ook enorm wennen zijn. De naam is het enigste wat niet is veranderd. De inhoud van het programma lijkt volledig op de schop te zijn gehaald. Het is totaal anders dan bij RTL. Voor de kijker zal het vertrouwde beeld totaal veranderen. Dit kan ook mede komen doordat RTL het ook uitzend.

RTL herhaalt deze zomer namelijk veel programma's. Ook Bonje met de buren (met Natasja Froger en John Williams). Afgelopen donderdagavond was het weer te zien. RTL behaalde hiermee 725.000 kijkers. De kijker denkt bij Bonje met de buren vrijwel direct aan het ijzersterke televisie duo van RTL.

Voor SBS6 de moeilijke taak om dat beeld van zich af te schudden. De kijker moet het programma hervinden. Of de kijker het programma gevonden heeft zal uit de kijkcijfers moeten blijken. Aan de promotie zal het niet liggen. SBS 6 heeft vrij veel reclame gemaakt voor de (ver) nieuwde zondagavond.

Een programma overnemen van een concurrerende zender kan goed uitpakken. Hét voorbeeld van een succesvolle overname is toch wel Holland's Got Talent. De talentenshow was in het begin bij SBS te zien. Een paar seizoenen later was het ineens bij RTL te zien. Dit bleek enorm aan te slaan.

Of dit ook gaat gelden voor Bonje met de buren is nog maar even afwachten. Een programma overnemen van een ijzersterk televisie duo is geen gemakkelijke opgave. Dit zal SBS zelf ook zeker bedacht hebben. Wellicht had SBS 6 niet alleen het programma moeten overnemen, maar ook Natasja en John.

Natasja is geen onbekende voor SBS. Daar is ze haar televisie carrière begonnen met het programma Hart in actie.Dit heeft Natasja overgenomen van Wendy van Dijk. Wendy stapte over van SBS naar RTL maar liet haar programma achter.  Ook Natasja hield het snel gezien bij SBS en ging Wendy achterna.

Om de kijker te overtuigen van Patty en Jochem, als presentatie duo, zal SBS het vrij lastig krijgen. Een duo als Natasja en John zullen Patty en Jochem niet snel worden. De kijker zal uiteindelijk beslissen of het programma een kans van slagen verdiend. Wellicht had SBS het programma beter een andere naam kunnen geven, om de druk die het programma toch met zich mee draagt van zich af te schudden.

Het nieuwe televisie seizoen is hiermee van start gegaan. De kijkcijfers zullen een duidelijk beeld geven over de (ver) nieuwde zondagavond van SBS.

Bonje met de buren is elke zondagavond om 21.30 uur te zien bij SBS 6!