Showbizznetwork weekoverzicht - week 24 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 24 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de 24ste week van 2017 werd de Zilveren Nipkowschijf 2017 uitgereikt aan de docuserie Schuldig en was er slechts nieuws over de moeder van de zussen van OG3NE.

Daarnaast waren afgelopen week ook Bonje met de Buren, dat in het najaar terugkeert met een nieuw seizoen, en Marieke Elsinga, die misschien naar Qmusic gaat, in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Nipkowschijf voor documentaireserie Schuldig

De documentaireserie Schuldig van Omroep Human heeft de Zilveren Nipkowschijf 2017 gewonnen. De Nipkowschijf werd vrijdag in Amsterdam overhandigt aan de makers van de docuserie. In Schuldig worden mensen uit de Amsterdamse Vogelbuurt en omgeving die met schulden kampen gevolgd.

Naast de documentaireserie waren ook het RTL4-programma The Amsterdam Project en de Omroep MAX-serie De Zaak Menten genomineerd voor de prijs. Vorig jaar won het VPRO-programma Zondag met Lubach de Nipkowschijf. Het radioprogramma Argos won vrijdag de Zilveren Reissmicrofoon.

Helft Nederlanders betaalt voor online video

Bijna de helft van alle Nederlanders van achttien jaar of ouder betaalt wel eens om naar films of series te kijken via een internetdienst, dat blijkt uit cijfers van GfK. Dat gebeurt vooral via abonnementen op onlinevideodiensten als Netflix of Videoland, maar ook via losse verkoop.

Online video vervangt traditioneel tv kijken slechts voor een deel, maar zorgt er vooral voor dat er meer wordt gekeken. Jongeren van achttien tot 34 jaar bekijken dagelijks drie uur en veertig minuten online naar video. 55-plussers komen tot veertig minuten per dag. Netflix is nog steeds marktleider.

Nieuw seizoen voor Bonje met de Buren

Bonje met de buren keert na een afwezigheid van twee jaar terug op SBS6 met een nieuw presentatieduo. Het nieuwe seizoen van het SBS6-programma wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en Leontine Borsato, die daarmee Jochem van Gelder en Patty Brard opvolgen.

Dennis en Leontine ontfermen zich in het programma elk over een van de twee partijen die met elkaar overhoopliggen, met als doel om gezamenlijk de ruzie uit de wereld te helpen. Bonje met de buren was eerst op familiezender RTL4 te zien, maar verhuisde in 2014 naar concurrent SBS6. 

Ziekte moeder OG3NE staakt behandeling

Isolde Vol, de moeder van de zussen van OG3NE, heeft besloten haar behandeling te staken. Isolde, de inspiratiebron voor het nummer Lights and Shadows, heeft een zeldzame vorm van botkanker. Vlak voordat Isolde haar dochters kwam verassen in Kiev werd in haar nek een bult ontdekt.

“Nadat Isolde teruggekomen is uit Kiev, is ze een behandelingstraject ingegaan tegen die nieuwe tumor in haar hals”, vertelde de manager van de meidengroep afgelopen week in De Telegraaf. De behandeling zorgde niet voor verbetering, waarna Isolde heeft besloten de behandeling te stoppen.

En dag ook nog: Marieke Elsinga én Erica op Reis

Het was een drukke showbizz-week, want er gebeurde afgelopen week nog veel meer. Zo gingen de geruchten dat RTL Late Night-sidekick Marieke Elsinga samen met Mattie Valk de ochtendshow van Qmusic zou gaan presenteren, maar RTL ontkent de overstap van Marieke Elsinga naar Qmusic.

Ondertussen is er ook droevig nieuws voor oud-zwemster en voormalig staatssecretaris Erica Terpstra. In De Telegraaf vertelde zij afgelopen week dat de Publieke Omroep (NPO) heeft besloten te stoppen met haar reisprogramma Erica op Reis. Er komen in november nog twee afleveringen.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.