Net5 met nieuwe serie Het Kinderziekenhuis

Net5 met nieuwe serie Het Kinderziekenhuis

Geschreven door Pieter Jongsma

In Het Kinderziekenhuis worden de jonge patiënten, hun ouders, artsen en verpleegkundigen op verschillende afdelingen van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht gevolgd.

Van een verzwikte enkel tot ernstig ziek, van amandelen laten knippen tot een groeihormoontest; geen dag is hetzelfde in Het Kinderziekenhuis. In dit programma wordt de veerkracht van de kinderen vastgelegd, het ouderinstinct en de passie van het medische team. Het Kinderziekenhuis is vanaf dinsdag 2 september om 21.30 uur te zien bij Net5.

Als ouder moet je er niet aan denken om er met je kind te belanden; toch gebeurt het honderden keren per dag. Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolgaande kinderen of tieners en of ze nu een ongeluk hebben gehad of met een chronische aandoening kampen; in heel Nederland staan gepassioneerde specialisten voor hen en hun bezorgde ouders klaar in kinderziekenhuizen.

Vaak volgt na een kort of lang verblijf vol emoties, de blijdschap van het naar huis gaan. Soms volledig hersteld, maar niet altijd. Want hoewel steeds meer zieke kinderen geholpen kunnen worden, is dat soms wel als chronisch patiënt. Het medisch personeel doet er alles aan om elk kind goed te begeleiden en beter naar huis te laten gaan.

Aflevering 1
In het Sophia Kinderziekenhuis is de veertienjarige Fleur opgenomen. Haar wereld staat volledig op zijn kop, nadat ze een paar maanden geleden te horen kreeg dat ze een zeldzame vorm van kinderkanker heeft. Samen met haar hele familie vecht ze voor haar leven.

Ook is de zesjarige Jordy voor een dagje opgenomen vanwege zijn flapoor. Na de zomervakantie gaat dit schipperskind naar een internaat. Om pesterijen te voorkomen, moet hij aan zijn oor geopereerd worden.

En de negenjarige Haron komt al van jongs af aan in het Sophia Kinderziekenhuis. Hij heeft een aangeboren afwijking aan zijn slokdarm en het grootste deel van zijn voeding geven zijn ouders hem via een sonde. Haron wordt stapje voor stapje geopereerd om deze gecompliceerde afwijking te herstellen. En hoewel hij nu alweer voor zijn negende operatie in het kinderziekenhuis is, is het toch weer heel spannend.

Chef’ Special
Speciaal voor Het Kinderziekenhuis heeft de Nederlandse band Chef’ Special met het succesvolle nummer ‘In your arms’ hun medewerking verleend aan de openingsmuziek van dit programma.

Het Kinderziekenhuis wordt geproduceerd door Helder, tevens producent van het goed bekeken SBS6-programma Kleine Baby’s Grote Zorg