Dans of schans-oorlog barst los op RTL 4 en SBS 6

Dans of schans-oorlog barst los op RTL 4 en SBS 6

Geschreven door Pieter Jongsma

Midden in het tv-seizoen vechten RTL 4 en SBS 6 een nieuwe televisieoorlog uit. De kijker kan vrijdagavond kiezen tussen de nieuwe shows Everybody Dance Now  met Chantal Janzen op 4 en Sterren van de Schans met Gerard Joling op 6. Vooral Janzen vreest de concurrentie. “Ik weet zeker dat het niet The Voice Kids-cijfers gaan worden, want daar kunnen we gewoon niet aan tippen qua cijfers. Dat gaat hem gewoon niet worden. Dat SBS-geweld is toch een beetje aanwezig“, bibbert ze.

Met ook nog eens een nieuw seizoen van Flikken Maastricht op Nederland 1 tegenover zich, weet Janzen niet wat het gaat worden. “Ik hoop heel erg dat we rond de miljoen zitten. Ik zeg niet dat het zo is, maar ik hoop het“, stelt ze op 3FM.

Een serieuze voorspelling kan Janzen niet doen. “Sterren Springen op Zaterdag werd een hit terwijl niemand dat verwachtte, dus schiet mij maar lek. Je weet het nooit. Dit is gezellige en ontroerende tv, maar dat is geen garantie voor succes. We kunnen het alleen maar hopen“, vertrouwt ze Avrobode toe.

Patty Brard, jurylid in de SBS 6-show, is een stuk optimistischer. “Wat een hit gaat dit programma worden, dat voel je aan alles. Het is het gesprek van de dag.

De laatste grote tv-oorlog dateert uit augustus, toen SBS 6 met Sterren Springen op Zaterdag de concurrentie wegvaagde. Zowel Strictly Come Dancing op Nederland 1 als Beat the Best op RTL 4 konden niet tippen aan de waterpret van SBS 6.

Beide shows beginnen vanavond om 20.30 uur.

© Mediacourant