‘Het Geluid’ is terug op radiostation Q-music

‘Het Geluid’ is terug op radiostation Q-music

Geschreven door Daniël Schalk

Vanmorgen is in de ochtendshow bij Mattie & Wietze het spannendste radiospel van Nederland van start gegaan: 'Het Geluid'. Vanaf vandaag kun je je hoofd weer breken over het raadsel dat ieder jaar Nederland bezighoudt.

Het radiospel 'Het Geluid' kan niet dichterbij de essentie van radio maken komen: luisteren en inbeelden. Het is een spel waarbij je altijd kunt instappen en het is voor zowel de Q-music dj's als de luisteraar een verrassing wanneer het geraden wordt.

Luisteraars sturen een sms met enkel hun naam, waardoor hun antwoord vooraf niet bekend is bij de dj's. Het spel werkt verslavend en is daarom uitgegroeid tot één van de populairste radiospelletjes van Nederland.

Het spel en de prijs

Bij het spel 'Het Geluid' krijg je -zoals de naam als zegt- een geluid te horen. Als jij het raadt, dan win je het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is. Standaard is 'Het Geluid' 2.500 euro waard, bij elke keer dat er op Q-music een fout antwoord wordt gegeven, wordt Het Geluid 100 euro meer waard. Vorig jaar won Twan Vink uit Beugen 56.000 euro belastingvrij door Het Geluid van 'het terughangen van de ventielklem om de stang van een fietspomp' te raden.

Superronde

Het Geluid wordt elke werkdag, ieder uur, tussen 07.00 tot 19.00 uur gespeeld. Nieuw dit jaar is de SuperRonde bij Mattie & Wietze. Elke werkdag om 07.30 uur krijgen drie kandidaten achter elkaar de mogelijkheid een antwoord te geven op de vraag wat Het Geluid is. Je hoort dus lekker snel drie antwoorden en Het Geluid stijgt daarmee snel in waarde.

Beluister Het Geluid en bekijk foute antwoorden

Je hoort Het Geluid elk uur op Q-music. Op Q-music.nl kun je als Q-member 'Het Geluid' zo vaak beluisteren als je wilt. Tevens kun je hier alle fout gegeven antwoorden bekijken.

Speel mee

Weet jij al wat het is? Meespelen met Het Geluid kan door je naam te sms'en naar 9596 (40 c.p.o.b.). Dan maak je kans om teruggebeld te wordentijdens de uitzending door een Q-music dj.