HGT: 'Johnny én de zweep'

HGT: 'Johnny én de zweep'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond was de laatste auditieronde van Holland's Got Talent (HGT). Na vijf weken komt er een einde aan de audities. Ook in de laatste auditie aflevering kwamen er genoeg bijzondere acts voorbij. Neem nu de allereerste act als voorbeeld. Een vrouw met een zweep en een harde uitstraling. Het leek wel de nieuwe presentatrice van De Zwakste Schakel. 

Voor haar act had zij de hulp nodig van presentator Johnny de Mol. Hij moest een bloem in zijn mond houden. De dame met de zweep sloeg vervolgens zoveel mogelijk bloemblaadjes uit de bloem. Hierbij deed zij voor de veiligheid nog wel even een blinddoek om. De juryleden moesten wel even goed kijken. Ging dat allemaal wel helemaal goed? Gelukkig kwam Johnny er zonder kleerscheuren vanaf. De dame neemt de zweep én zichzelf mee naar de volgende ronde. 

De zeventien jarige Skip maakte een diepe indruk. Deze jongen heeft hartproblemen en moet oppassen voor zijn gezondheid. Toch besloot hij zijn droom niet op te geven. Hij wilde koste wat kost blijven dansen. Dus deed hij een dansact waarbij zijn hart centraal stond. De jury was onder in de indruk van deze dansact. Met vier keer een ja wist Skip zich te plaatsten voor de volgende ronde.

Daarnaast was er nog een bijzondere 'zanger'. Een man die een liedje kwam zingen over Jezus die jarig was. Het zorgde voor veel hilariteit in het publiek. Maar de jury kon niet echt lachen om deze act. Gordon drukte dat al vrij snel. Helaas voor deze 'zanger' wist hij zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Het leek wel alsof er een acteur op het podium stond, een nieuwe Adje.

Een verlegen jongen kwam voorzichtig het podium oplopen. Met knikkende knieën (letterlijk!) stond hij voor de microfoon. Hij vond het allemaal maar wat spannend. Gordon kon het niet laten om hier een opmerking over te maken. Maar toen de act eenmaal begon waren de zenuwen weg! De jongen kon rappen als de beste. Misschien wel één van de beste van dit seizoen. Deze rapper kon dan ook rekenen op vier keer een ja!

Maar er was nog een rapper te zien. De andere rapper kwam helemaal uit Las Vegas. Met een Nederlandse band probeerde hij indruk te maken. Het rappen ging het nog behoorlijk goed. Daarna begon hij met zingen... dat zorgde ervoor dat er vrijwel direct werd gedrukt op de rode knoppen. Helaas wist deze rapper/zanger zich niet te plaatsen. Met vier een nee kon hij direct door naar huis.

The Atrobaties waren een dansgroep met een bijzonder uiterlijk. Zij deden een soort dans en een soort circus act in één. Het zag er allemaal heel mooi en elegant uit. De vier juryleden vonden het ook erg mooi om te zien. Het kon dan ook niet anders dan dat deze dansgroep zich geplaatst heeft voor de volgende ronde.

Dit seizoen was er ook niet iets nieuws. Niet alleen de vier juryleden konden op de Golden Buzzer drukken. Ook Johnny mocht één keer op deze gouden knop drukken. Wanneer er op deze gouden knop gedrukt wordt mag een act meteen door naar de liveshows. De act die van Johnny door mocht was een hele bijzonder act. Dans, vechtsport en nog meer dans. Een bijzondere mix van veel elementen. Johnny vond dit zo bijzonder dat hij vond dat deze act in de halve finale thuis hoorde.

Het is voor het eerst in HGT dat de presentator iemand mag doorsturen naar de halve finale. In de tijd bij SBS6 en in de tijd met Robert ten Brink is dat nog niet eerder voorgekomen. Ieder seizoen lijkt HGT zich te willen onderscheiden van het vorige seizoen. Zo werden vorig jaar Angela Groothuizen en Johnny toegevoegd aan de talentenjacht van RTL 4. 

Dansgroep The Fire maakte diepe indruk op jurylid Dan Karaty. Deze dansgroep deed het een hiphop act. Dat zag er heel strak uit. De coach bleek overigens een oude bekende van HGT te zijn. Vooral Chantal Janzen vond het heel erg goed. Gordon was ook erg enthousiast over deze dansgroep. Met vier keer ja ging The Fire door naar de volgende ronde!

De vijfde aflevering van HGT werd in stijl afgesloten. Een jongen, Julian, zong een geheel eigen liedje. 'Het is een feestje' werd dan ook een feestnummer. De juryleden gingen helemaal los op dit nummer. Het publiek genoot ook zichtbaar van dit optreden. Even leek het leuk voor even, maar toch ontving Julian vier keer een ja! Daarmee zitten de audities er nu definitief op.

Volgende week zal de eerste halve finale van HGT te zien zijn. Dan zijn de beste acts uit de audities wederom te zien. Wie weet er genoeg indruk te maken? Wie plaatst zich voor dé grote finale? Overigens zijn de halve finales opgenomen en zijn dus niet live. 

Holland's Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk HGT terug via TVblik. 

Tot volgende week!