Giel Beelen legt het af tegen honden uit ‘Release The Hounds’

Giel Beelen legt het af tegen honden uit ‘Release The Hounds’

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanochtend nam 3FM-dj Giel Beelen het op tegen de honden uit de huiveringwekkende gameshow ‘Release The Hounds’. In het nieuwe programma op tv-zender FOX voeren drie vrienden in een donker bos afschrikwekkende opdrachten uit en moeten ze zien te ontsnappen aan een roedel herdershonden.

Op een speciaal aangelegd renparcours op het Mediapark in Hilversum ging radioheld Giel dezelfde zenuwslopende uitdaging aan en werd hij vandaag te grazen genomen door één van de honden. Eddy Zoëy, presentator van de eerste aflevering op 30 oktober om 22.00 uur, deed live in het radioprogramma van Giel verslag van de spannende achtervolgingsrace.

Eddy Zoëy: "Je moet er lef voor hebben, het op te durven nemen tegen dé honden van 'Release The Hounds', want dat zijn dodelijk snelle beesten, en er is maar één DJ die zulke grote ballen heeft: Giel Beelen. Verbaast me ook niks eigenlijk, de held! Ik vind het zó ontzettend tof dat Giel tegen mijn supergetrainde herders heeft gerend. Go Giel!"

“Toen ik hoorde van dit programma, vond ik het zo bizar, dat ik dacht: dat wil ik ook tegen die honden rennen!” zei Giel vanochtend in zijn radioprogramma op 3FM.

In de achtdelige gameshow ‘Release The Hounds’ krijgen wekelijks drie vrienden in een donker bos gruwelijke opdrachten, die hen de stuipen op het lijf jagen. In de eerste aflevering gaat topsporter Jeffrey Wammes met zijn zus en een vriend ‘s nachts in het afgelegen bos bloedstollende uitdagingen aan om prijzengeld te verzamelen. Pas als ze alle drie afzonderlijk weten te ontsnappen aan een groep angstaanjagende honden mogen ze het bedrag mee naar huis nemen. Na de Nederlandse aflevering, gepresenteerd door Eddy Zoëy, wordt de reeks vervolgd met Engelse afleveringen.