Frits en Lucille gooien alles in de strijd: 24 uur bel-marathon tegen kanker

Frits en Lucille gooien alles in de strijd: 24 uur bel-marathon tegen kanker

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Lucille Werner lanceert samen met Frits Sissing een hele persoonlijke en bijzondere actie, 24 uur voorafgaand aan de live benefietshow Sta op tegen kanker, met maar één doel: zoveel mogelijk donateurs te werven voor KWF Kankerbestrijding.

Vanuit twee telefooncellen, aan de voet van Erasmusbrug, voor het Nieuwe Luxor in Rotterdam, trotseren zij 24 uur lang kou en slaap. Zij zijn gedurende deze tijd bereikbaar voor nieuwe donateurs die zich aanmelden op het telefoonnummer 0800 – 1160.

Op dinsdag 18 november om 21.25 uur opent minister Schippers de telefoonlijnen. Jan Willem Roodbeen van NPO Radio 2 is de hele nacht live op locatie om samen met Frits en Lucille verslag te doen van deze bijzondere actie.

Gedurende de 24 uur komen vele artiesten zoals Don Diablo, DI-RECT, Racoon, Rob Geus, Tijl Beckand, Arie Koomen en Nielson langs om het presentatieduo te steunen en vooral wakker te houden. Na de loodzware 24 uurs bel-marathon gaan ze zonder geslapen te hebben en zonder repetities, maar vol verhalen, emoties en ervaringen beginnen aan de benefietshow Sta op tegen kanker die wordt uitgezonden bij AVROTROS op NPO 1.

Lucille en Frits kwamen zelf met deze actie om zoveel mogelijk donateurs te werven. Lucille: "Er sterven jaarlijks 44.000 mensen aan kanker in Nederland. De motivatie dat we samen dit aantal naar beneden kunnen halen, maakt mij heel strijdlustig. Het is geen onmogelijke missie waar we mee bezig zijn: het kan! Elke nieuwe donateur van KWF Kankerbestrijding zorgt ervoor dat er meer geld gaat naar kankeronderzoek. Frits en ik willen ons graag inzetten en alle mensen een hart onder de riem steken. We zijn erg benieuwd naar de verhalen uit Nederland en gaan daarom zelf telefoontjes aannemen en met mensen in gesprek."

De tv-actie Sta op tegen kanker wordt voor de 5e keer georganiseerd en honderdduizenden mensen in Nederland zijn al in actie gekomen. Bekend en onbekend Nederland zet zich weer massaal in. Aan de tv-show werken Paul de Leeuw, Ilse DeLange, Prinses Beatrix, Marco Borsato, Najib Amhali, Sabrina Starke, DI-RECT, Tijl Beckand, Nielson, Gerard Ekdom, Nicole Buch, Matthijs van Nieuwkerk, Nicolette Kluijver, Racoon, Henny Huisman, Lauren Verster, John Williams, Bert van Leeuwen, Achmed Aboutaleb, Jim Bakkum, Kees Tol, Mirella van Markus, Dennis Weening, Gers Pardoel en vele anderen mee.