Vele kijkers in eerste week voor Sinterklaasjournaal

Vele kijkers in eerste week voor Sinterklaasjournaal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De eerste week van het Sinterklaasjournaal van dit jaar is goed bekeken. Het programma met het dagelijkse nieuws over de Sint trok dinsdagavond met de eerste aflevering 880.000 kijkers.

In de eerste aflevering zei Sinterklaas dat het dit jaar 'ouderwets gezellig' wordt. Veel mensen vonden de Pieten ouderwets, legde presentatrice Dieuwertje Blok uit. Juist daarom zijn de Pieten weer mee zei Sinterklaas in de eerste uitzending.

In de twee aflevering was te zien hoe de Pieten de stoomboot verlieten nadat ze dachten dat de boot lek was. Sinterklaas bleef alleen achter met Huispiet, die later ondekte dat het kraantje in de wc open was blijven staan. De tweede aflevering trok woensdagavond 1.068.000 kijkers. Donderdagavond trok het Sinterklaasjournaal 850.000 kijkers.

Donderdag was te zien hoe de burgemeester van Gouda had bedacht Opa Piet naar Nederland te laten komen om nieuwe Pieten op te leiden om Sinterklaas te helpen.

Vrijdagavond keken er 1.043.000 mensen. Op de laatste school-/werkdag van de eerste week van het Sinterklaasjournaal was te zien hoe verschillende Nederlanders hun Pieten-diploma kregen. De nieuwe Pieten hadden inmiddels ook bijna allemaal een zwarte kleur gekregen, dit komt namelijk door de schoorsteen waar ze doorheen moesten om te oefenen. Opa Piet vind de kleur van de Piet maar een bijzaak, dat zei de gepensioneerde Piet donderdag in het Sinterklaasjournaal.

Vanmiddag om 12:00 uur komt Sinterklaas aan in Gouda. Het Sinterklaasjournaal doet live verslag van de intocht. De uitzending is vanaf 12:00 uur te zien bij de NTR op NPO Zapp (NPO3).