Showbizznetwork weekoverzicht - week 16 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 16 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Newtopia, Ruud de Wild, Tussen kunst en kitsch, Tooske Ragas en Bonje met de Buren in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 16.

Er was afgelopen week veel ophef rondom de Duitse versie van Utopia, Newtopia. Op de livestreams was per ongelijk te zien hoe een productiemedewerkster van Talpa een uur lang overleg voerde met de kandidaten van Newtopia. De productiemedewerkster zei dat ook in Nederland alles in scene is gezet. Volgens de Duitse tv-zender Sat.1 was de productiemedewerkster dronken.

Afgelopen maandag begon het nieuwe SBS6-programma Schoon genoeg met Viktor Brand. De eerste aflevering van het nieuwe programma trok maandagavond 655.000 kijkers. Een redelijke start voor het SBS6-programma. Goedenavond dames en heren verloor maandagavond kijkers. Er keken maandagavond 1.055.000 mensen, een week eerder keken er nog ruim 1,3 miljoen mensen naar de serie.

Ruud de Wild presenteert donderdag 30 april zijn laatste radio-uitzending op Radio 538. In maart werd bekend dat het contract van Ruud de Wild bij Radio 538 niet verlengd zou worden. Dinsdag 1 september nemen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de plek van Ruud de Wild over. Ruud de Wild wordt tijdelijk opgevolgd door Frank Dane voordat Coen & Sander zijn plek op Radio 538 overnemen.

Magie is de momenteel erg populair in Nederland. Afgelopen maanden trok MindF*ck met Victor Mids vele kijkers naar NPO 3 en aankomende vrijdag begint SBS6 aan It's a Kind of Magic. Producent Stepping Stone werkt aan een nieuwe grote tv-show waarin magiërs het tegen elkaar opnemen en strijden om de titel van beste magiër van het land. De producent is in gesprek met zowel RTL4 als SBS6.

Maria Jose, de vrouw van RTL Nederland-baas Bert Habets, is in de nacht van maandag 13 april overleden. De vrouw van de RTL-baas was ernstig ziek. Ze hebben samen een dochter, Charlotte. In het Financieel Dagblad schreef Habets onlangs over hun reis naar de Malediven: “Het is bijzonder om terug te zijn, omdat dit de plek is waar Maria José en ik ruim dertien jaar geleden met elkaar trouwden.”

Tussen kunst en kitsch wist woensdagavond meer kijkers te trekken dan de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona. Tussen kunst en kitsch trok woensdagavond 1.644.000 kijkers terwijl PSG-Barcelona 1.577.000 kijkers trok op NPO 3. De SBS6-serie Gouden Bergen verloor opnieuw weer kijkers. Woensdagavond keken er 450.000 mensen naar de serie.

Tooske Ragas presenteert dit najaar een nieuw EO-programma In de ban van de condor. In het programma worden bekende Nederlanders met hart voor de natuur gekoppeld aan gepassioneerde vogelaars. Deze bijzondere duo's nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd. Onder andere Sylvia Geersen, Inge Ipenburg, Mike Weerts en Dan Karaty doen mee aan het nieuwe EO-programma.

Zondag 26 april start een nieuwe reeks van Bonje met de Buren. Patty Brard en Jochem van Gelder gaan opnieuw het land in om te bemiddelen bij burenruzies. “Mensen vergeten soms waar een ruzie in eerste instantie over gaat”, zegt Patty. “Als je even doorvraagt blijken er zoveel diepere lagen te zijn”, aldus de presentatrice. “Ook dit jaar willen we pas naar huis als het weer gezellig is”, laat Jochem weten.

De Giel App heeft afgelopen donderdag twee zilveren SpinAwards gewonnen. De app van de radioshow van Giel Beelen won de prijzen in de categorie Mobile en in de categorie Content. De Giel App is inmiddels al meer dan 200.000 keer gedownload en telt 70.000 actieve gebruikers. Eind vorig jaar werd de Giel App al onderscheiden met de Zilveren Lovie Award en The People's Lovie Award.

Paul de Leeuw krijgt dit najaar een nieuwe late night-show op NPO 1. Hij gaat op de late zondagavond het weekend afsluiten in een amusementsshow met een orkest. Het programma is volgens de presentator voor ‘mensen die willen slapen maar nog niet kunnen, of kunnen slapen maar nog niet willen!’ Paul is erg blij met zijn nieuwe tijdstip. “Een nieuw tijdstip, wat ik al heel lang wil.”

Beau van Erven Dorens stopt bij SBS6. Het contract van de presentator loopt over 3 maanden af en wordt niet verlengd. Beau liet weten dat hij zich nooit echt heeft thuis gevoeld bij de tv-zender. De definitieve reden om te vertrekken is dat Beau meer wil doen dan alleen Shownieuws presenteren. De komende de 3 maanden zal Beau Shownieuws nog presenteren maar daarna komt er een einde aan de exclusieve samenwerking.

Nick & Simon stoppen als coaches in het RTL4-programma The Voice Kids, de kinder-versie van The Voice Of Holland. Het Volendamse duo heeft het te druk en hebben geen ruimte in hun agenda, dat lieten zij vrijdagavond weten bij Humberto Tan in RTL Late Night. Nick & Simon ziin al vanaf het allereerste seizoen van The Voice Kids coaches in de talentenjacht.

Na vijf weken kwam vrijdagavond een einde aan de SBS6-talentenjacht Popster! In de finale kwamen de beste poppenacts nog één keer voorbij om te strijden voor de hoofdprijs van 50.000 euro. De finale van Popster! trok vrijdagavond 704.000 kijkers, iets meer kijkers dan voorgaande weken. De finale-uitslag trok nog meer kijkers dan de finale zelf. Naar de uitslag van Popster! keken namelijk 1.010.000 mensen.