Nationale Actie Giro 555 voor ebola op televisie en radio

Nationale Actie Giro 555 voor ebola op televisie en radio

Geschreven door Daniël Schalk

NPO, RTL en SBS komen in samenwerking met de samenwerkende hulporganisaties aankomende vrijdag met een grote inzamelingsactie voor de Nationale Actieweek ‘Stop Ebola’. Vanaf 07:00 uur in de ochtend worden speciale actiebulletins uitgezonden tussen de programma´s door op NPO 1.

Alle televisiezenders en radiozenders schakelen de gehele dag live met het belpanel in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. De hele dag is het belpanel met vele bekende Nederlanders de verbinding tussen televisie- en radio programma’s en zenders.

Aan het eind van de actiedag schakelen de zenders van de NPO, RTL en SBS live over naar Beeld en Geluid voor de bekendmaking van de totale opbrengst van de Nationale Actieweek van Giro 555.

RTL laat weten over de Nationale Actie: “Bij RTL zijn we nu druk bezig om te kijken hoe we de Giro555-actie kunnen ondersteunen. We zenden al spotjes hiervoor uit en vrijdag pakken we dit in elk geval binnen de vaste programmering op. En ook op onze sites en met RTLXL gaan we het publiek oproepen om gul te geven.”, aldus een woordvoerder van RTL Nederland.

De Nederlandse Publieke Omroep vindt het belangrijk aandacht te vragen voor de Nationale Actie en maakt daarvoor ruimte in de programmering. “Samen met de omroepen en de SHO zetten we alles op alles om de inzameling voor deze humanitaire ramp te laten slagen.”, laat een woordvoerder van de NPO weten over de inzamelingsactie van aankomende vrijdag.

SBS steunt ook de inzamelingsactie door in de programmering van aankomende vrijdag stil te staan bij de ebola-ramp. Het SBS6-programma Hart van Nederland doet de hele dag verslag vanuit het land met een focus op lokale verhalen en initiatieven. Daarnaast zet SBS ook de online- en social media kanalen in om aandacht te vragen voor Giro 555.

De radiozenders van de Publieke Omroep, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6 en NPO FunX, zullen geregeld aandacht besteden aan de Nationale Actie. NPO Radio 2 zendt vrijdag de hele dag uit vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. “Ook de meeste landelijke commerciële radiostations zullen die dag aandacht besteden aan de actie.”, laat Giro 555 weten.

Giro 555-actievoorzitter Henri van Eeghen laat weten: “We zijn erg blij met de uitstekende samenwerking tussen de samenwerkende hulporganisaties en alle zenders en programma’s. De urgentie van deze verschrikkelijke ramp wordt breed gevoeld. Een Nationale Actie betekent dat iedereen in Nederland op zijn eigen manier actie voert en geld inzamelt. Datzelfde geldt voor de diverse zenders en programma’s.”, zegt Van Eeghen.

Hij vervolgt: “Deze wijze van actievoeren via radio en televisie heeft vorig jaar heel goed gewerkt bij de actie voor de Filipijnen. Het geeft vrijheid aan de programmamakers, aan de omroepen en aan alle Nederlanders om op hun eigen manier bij te dragen aan inzamelingsactie voor de slachtoffers van ebola. Het is geweldig om te merken dat alle omroepen, net als heel Nederland, de creativiteit de vrije loop laten, zodat we samen deze Nationale Actie tot een groot succes maken.”

Aankomende week zal meer bekend worden over de grote inzamelingsactie.