The Next Boy/Girl Band: One Direction

The Next Boy/Girl Band: One Direction

Geschreven door Sebastiaan Boers

Over één dag start de nieuwste talentenjacht van Nederland. SBS6 zal vanaf vrijdagavond op zoek gaan naar een nieuwe boy of girlband. Het belooft een spannende zoektocht te gaan worden. Een succesvolle band word je namelijk niet zomaar. Showbizznetwork besteedt de hele week al aandacht aan verschillende boy en girlbands. Vandaag staan de mannen van One Direction centraal.

De vijf mannen van One Direction werden bekend dankzij hun deelname aan de Britse X-Factor. Zowel Niall, Liam, Harry, Louis en Zayn deden allemaal auditie. Niet om in een band te komen, maar om als solo zanger door te breken. Helaas zagen zij hun droom in rook opgaan. Toch zag opper jurylid Simon Cowell wel iets in de jongens. Hij besloot om ze alle vijf terug te roepen op het podium. 

In 2010 werden zij derde in X-Factor. Dit was slechts het begin van de One Direction. Vanaf dat moment werd de boyband wereld beroemd. Overal ter wereld waren er fans van de vijf jongens. Dit hadden de vijf jongens nooit gedacht om deel uit te maken van een succesvolle band. Zij scoorden ook in Nederland de ene hit na de andere.

De eerste single werd het nummer What Makes You Beautiful. Niemand kon vanaf dat moment meer om One Direction heen. In de vier jaar die daar op volgden brachten zij nog veel meer hits uit. Zo werden de nummers One Thing, Live While We're Young, Kiss You en One Way Or Another grote hits.

Het nummer One Way Of Another werd opgenomen voor een goed doel. De boyband coverde dit nummer van zangeres Blondie. De opbrengst van dit nummer ging volledig naar het goede doel. Dit is een goed voorbeeld voor de nieuwe boyband. Zet je bekendheid in voor een goed doel. Het zorgt er niet alleen voor dat de fans je van een andere kant zien, het zorgt er ook voor dat een goed doel meer aandacht krijgt.

One Direction heeft ook nog iets gemeen met Atomic Kitten, Westlife en de Sugababes. In alle bands zijn bandleden opgestapt of vervangen. In 2015 waren de fans van One Direction in een diepe shock. Bandlid Zayn werd uit de band gezet vanwege zijn levensstijl. Maar zelf gaf Zayn aan dat hij geen deel meer wilde uit maken van One Direction. Hoe moest dit nu verder?

Nog geen jaar later besloten ook Niall, Liam, Harry en Louis dat het wel even goed geweest is. De vier mannen besloten om een break te nemen van One Direction. Misschien is One Direction wel één van de succesvolste boybands van de afgelopen vijf jaar geweest. Voor de fans is het dan ook moeilijk te begrijpen dat One Direction even geen muziek meer maakt.

Toch kunnen de echte fans wel genieten van Zayn. Nadat hij One Direction de rug toekeerde, startte hij een succesvolle solo carrière. Ook Harry heeft plannen voor een solo album. Of die ook zo succesvol zal gaan worden zal in de toekomst moeten blijken.

Ook dit kan een mooie les zijn voor de nieuwe boyband. Maak goede muziek én plezier met elkaar. De band kan een opstapje zijn naar een solo carrière. Maar toch zit je niet voor niets in een boyband. One Direction kan zeker als voorbeeld gezien worden voor de nieuwe boyband.

Wie weet wordt de nieuwe boyband wel net zo succesvol als One Direction. Het succes komt niet van zelf aanwaaien natuurlijk. De talentenjacht helpt de boyband hier zeker mee. Uiteindelijk moet de nieuwe boy (of girl)band het wel zelf zien te bewijzen. Maar ze kunnen zeker One Direction als voorbeeld gebruiken.

Aantal dagen tot de start van The Next Boy/Girl Band:

[ujicountdown id="Showbizznetwork" expire="2016/08/26 20:30" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]

The Next Boy/Girl Band is vanaf vrijdag, wekelijks, om 20:30 uur te zien op SBS6.