Peter R. de Vries helpt slachtoffers van internetpesten in nieuw programma

Peter R. de Vries helpt slachtoffers van internetpesten in nieuw programma

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Ze maken mensen het leven zuur door iemand zwart te maken op het internet, intieme foto’s van anderen online te zetten of allerlei verwensingen naar het hoofd te slingeren: internetpesters.

Wat zij in tien seconden op Twitter of Facebook plaatsen, blijft het slachtoffer weken, maanden of misschien wel jaren achtervolgen. Peter R. De Vries neemt het internetpesten komend voorjaar onder handen in het nieuwe spraakmakende RTL 5-programma ‘Peter R. de Vries: Internetpesters Aangepakt’. Het is het eerste programma dat de misdaadverslaggever voor RTL 5 presenteert.

Peter R. de Vries: "Ik wil dit programma maken omdat ik de afgelopen jaren veel uitwassen van internetterreur heb gezien en heb meegemaakt hoe dat levens kan beïnvloeden. Ik wil graag dat er meer aandacht voor komt en dat de daders worden aangepakt. Slachtoffers krijgen vaak weinig gehoor en dat moet veranderen."

In deze nieuwe reeks komen slachtoffers van cyberpesten in beeld. Dit zijn zowel onbekende als bekende Nederlanders. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries spoort met zijn team de (vaak anonieme) web-terroristen op en confronteert deze daders met hun negatieve gedrag. In zes afleveringen nemen zij het op voor de slachtoffers, die niet langer het mikpunt willen zijn van deze respectloze acties. Want ook op het internet zijn er grenzen.

Mensen die worden bedreigd, getreiterd of gestalkt via internet of social media kunnen zich nu opgeven viartl.nl/internetpesten.

‘Peter R. de Vries: Internetpesters Aangepakt’ wordt geproduceerd door Strix.