Nog 50 dagen tot de start van 3FM Serious Request 2015

Nog 50 dagen tot de start van 3FM Serious Request 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Over precies 50 dagen, op vrijdag 18 december, begint 3FM Serious Request 2015. Op vrijdag 18 december zullen drie DJ’s van NPO 3FM zich laten opsluiten in Het Glazen Huis, dat dit jaar in Heerlen staat. De drie 3FM-DJ’s doen er alles aan om zoveel mogelijk geld op te halen.

Serious Request zet zich dit jaar in voor een goede toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengt gaat naar miljoenen kinderen en jongeren in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever zodat zij een goede toekomst kunnen krijgen.

In de week voor kerst, van 18 tot en met 24 december, vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig.

Op dit moment kunnen bijna 50 miljoen kinderen en jongeren niet of regelmatig naar school of een beroepsopleiding volgen als gevolg van conflict. In plaats van dat kinderen zich ontwikkelen en leren, zijn ze in oorlogsgebied bezig om te overleven. En leren in tijden van oorlog is niet gemakkelijk.

NPO 3FM-DJ Paul Rabbering is momenteel in Damascus, de hoofdstad van Syrië. Rabbering is voor Serious Request naar Syrië afgereisd om reportages te maken van de stille ramp. Het is voor de DJ een emotionele reis. “Enorme verwoesting in Homs, Syrië. Ik kom woorden te kort”, aldus Paul.

Hij vervolgt: “Voorzichtig bouwen mensen weer een bestaan op met hulp van het Rode Kruis.” Ook deelt de DJ op Social Media verhalen van mensen met wie hij spreekt. “Bushra van 14 moest vluchten omdat hun huis vernietigd werd door een bom. Nu is ze veilig”, vertelt hij op Twitter.

Het is de tweede keer dat Rabbering voor 3FM Serious Request afreist naar een conflictgebied om verslag te doen. Vorig jaar reisde hij af naar het Afrikaanse land Zambia. Voorgaande jaren ging Eric Corton ook voor 3FM naar een conflictgebied, maar hij heeft het stokje nu definitief door aan Paul.

“Eric heeft afgelopen jaar besloten om niet op reis te gaan voor Serious Request. Met als reden, hij is te druk. Ik sta hier omdat ik die reis mag gaan maken”, zei Paul in juni bij de bekendmaking van de stille ramp waar de DJ’s in Het Glazen Huis zich dit jaar voor inzetten tijdens de jaarlijkse actie.

Er zullen dit jaar wel wat dingen anders zijn tijdens Serious Request dan voorgaande jaren. Tijdens de komende editie wordt er meet aandacht besteed aan de inhoud. “Daarom maken we ook met het Rode Kruis twee reizen naar de probleemgebieden dit jaar”, liet zenderbaas Wilbert Mutsaers weten.

Hij vervolgde in een gesprek met de Nieuwe Revu: “We willen de luisteraar wat meegeven over de wereld, maar het moet niet te hoogdravend worden zodat je te veel mensen verliest.” Het is niet bekend wie de andere reis voor Serious Request gaat maken, waarschijnlijk wel een DJ van 3FM.

Welke drie DJ’s dit jaar zes dagen radio zullen maken vanuit Het Glazen Huis is ook nog niet bekend. Dinsdag 10 november wordt bekendgemaakt welke DJ's Het Glazen Huis ingaan. Vorig jaar zaten Domien Verschuuren en inmiddels oud-3FM-DJ’s Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg in Het Glazen Huis.

Het is vrijwel zeker dat Paul Rabbering niet Het Glazen Huis ingaat, omdat hij voor Serious Request naar een conflictgebied is afgereisd. Ook Rámon Verkoeijen komt waarschijnlijk niet in Het Glazen Huis. Het is al bekend dat hij dit jaar met de actie ‘Rámons Recepten’ komt om geld op te halen.

Ook dit jaar besteed Showbizznetwork.nl heel veel aandacht aan 3FM Serious Request. Op deze pagina vindt je al het nieuws over 3FM Serious Request. Volg ons ook op Twitter en like onze Facebook-pagina voor het allerlaatste nieuws over de jaarlijkse actie van jongerenzender NPO 3FM.