Jaaroverzicht 2014: GTST deel 1

Jaaroverzicht 2014: GTST deel 1

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Goede Tijden Slechte Tijden beleefde een bijzonder jaar. 

De moord op Mike (Louis Talpe) was een bizarre moord. Nadat een aantal inwoners van Meerdijk zich opmaakten voor een parachutesprong, vond Mike de dood. Al snel kwamen Aysen (Dilal Yurdakul) en Menno (Dave Mantel) er achter dat het geen ongeluk, maar een moord was. Wie zat er achter deze moord?

Het huwelijk tussen Nuran (Toprak Yalciner) en Rik (Ferry Somogyi) had een foute start. Na maanden lang om elkaar heen te hebben gedraaid leek het geluk eindelijk aan de kant van Nuran en Rik te staan. Samen met Rik's dochter Rikki (Robin Martens) leek het gezin weer compleet.

Ondertussen liep het onderzoek naar de moord op Mike gewoon door. Al snel zijn er twee hoofdverdachten, Lorena (Gigi Ravelli) en Nina (Marly van der Velden) moeten hun onschuld zien te bewijzen. Wegens gebrek aan bewijs kan Aysen niets anders doen dan de twee vrijlaten.

Dan lijkt er ineens schot in de moordzaak te komen. Langzaam vindt Aysen de bewijzen waarnaar ze al lange tijd opzoek is geweest. Ze onderneemt meteen actie en gaat op zoek naar... Rik! De nietsvermoedende Rik voelt de hete adem in zijn nek en kan het niet langer ontkennen. Heel Meerdijk is in shock naar de bekentenis van Rik. Nuran en Rikki lijden er beiden het meeste over.

Nadat Rik schuldig is bevonden, wordt hij veroordeeld en verdwijnt achter de tralies. Daarmee zijn Nuran en Rikki op elkaar aangewezen. Gelukkig is daar Bing (Everon Jackson Hooi) om Nuran en Rikki op te vangen. Al snel lijkt Nuran Rik te zijn vergeten en geniet van het leven. Rikki daar in tegen heeft grote moeite met de nieuwe levensstijl van Nuran. Daarop besluiten Anton (Joep Sertons) en Bianca (Elvira Out) om Rikki in hun huis op te nemen.

Voor Rikki speelt er nog meer. Haar relatie met Tim (Beau Schneider) liep stuk. Tim zocht bij iemand anders troost. Hij kreeg gevoelens voor Sjors (Inge Schrama). Omdat Sjors ook in het huis van Rikki woonde, kon ze het niet maken om een relatie aan te gaan met Tim. Haar gevoelens voor Tim waren toch sterker dan ze dacht.

Omdat Tim zich afgewezen voelde door Sjors en na een fikse aanvaarding met zijn vader Anton, besluit Tim om er iets aan te doen. Sjors vindt een brief van Tim en is meteen bang. Met de brief gaat Sjors naar Anton en langzaam wordt er een zoektocht gestart.

Tim is op dat moment het koude meer ingelopen. Juist op dat moment houden Bing en Lucas (Ferry Doedens) een feestje op de boot van Ludo (Erik de Vogel). Als ze dan op iets varen, is Lucas meteen in paniek. Ze weten niet dat ze Tim hebben aangevaren. Tim blijft bewusteloos in het water achter...

Gelukkig was daar Willem (Genio de Groot), een man die aan het meer woont. Hij heeft alles zien gebeuren en redt Tim van de verdrinkingsdood. Daarna houdt hij Tim maandenlang gevangen in zijn huis. De familie Bouwhuis maakt zich grote zorgen om de verdwenen Tim. Vooral Sjoerd (Guido Spek) heeft er grote moeite mee dat zijn broer er niet meer is.

Aysen bijt zich vast in het onderzoek rond de verdwijning van Tim. Al snel komt ze uit bij Bing en Lucas. Het lijkt er sterk op dat Aysen de waarheid boven water krijgt. Dan komt er ineens hulp uit onverwachte hoek voor Bing. Nuran geeft Bing een valse alibi rond het tijdstip van de boottocht. Hierdoor komt de band tussen de zussen, Aysen en Nuran onder druk te staan.

Ineens is er een nieuwe inwoner, Vincent (Oscar Aerts). Vincent komt naar Meerdijk omdat hij solliciteert bij Ludo. Dit heeft Maxime (Marjolein Keuning) voor hem geregeld. Jarenlang loopt Maxime met een geheim rond. Zij is de biologische moeder van Vincent. Dit weet niemand, behalve Rik, Jeff (Bartho Braat), Paula (de pleegmoeder van Vincent) en Joost (de vader van Vincent).

Nina vindt Vincent meer dan leuk. Ze is verliefd op hem en ook Vincent krijgt langzaam gevoelens voor Nina. Maxime ziet dit met grote moeite. Zij wil er alles aandoen om een relatie tussen neef en nicht te voorkomen. Niets lijkt te helpen, de twee krijgen een relatie.

Lucas heeft op dat moment ook andere problemen. Als hij hoort van de verdwijning van Tim is hij ervan overtuigd dat Bing en hij Tim hebben aangevaren. Bing weet de bange Lucas te overtuigen om niets te vertellen. Aan zijn man, Menno, vertelt Lucas het hele verhaal. Het huwelijk tussen Lucas en Menno komt daarmee in zwaar weer terecht. Menno verliest snel zijn geduld en zelfbeheersing en deelt regelmatig klappen uit aan Lucas.

Een goede vriend van Lucas, Noud (Ruud Veltkamp) komt achter de relatieproblemen van Lucas en Menno. Samen met Janine (Caroline de Bruijn) en Nina onderneemt hij actie. Lucas zit in dat dit niet verder kan en besluit de relatie op te geven, de twee scheiden, waarop Menno uit Meerdijk vertrekt.

Ondertussen vindt Rikki het erg fijn bij de familie Bouwhuis. Ze voelt zich er meer dan thuis. Het gaat zo goed, dat ze langzaam gevoelens ontwikkelt voor Anton. Zelf heeft Anton niets in de gaten en ziet niet welk gevaar hem staat te wachten. Het komt tot een hoogtepunt als Rikki Anton beschuldigd van aanranding. Heel Meerdijk lijkt aan de kant van Rikki te staan.

De zoektocht naar Tim is doorgegaan. Langzaam geeft iedereen de hoop op een veilige terugkeer van Tim op. Alleen Sjors is degene die door gaat met zoeken. Ze komt langzaam in contact met de oude man, Willem. Al snel vertrouwd ze hem niet en wil actie ondernemen. Samen met Anton gaat ze opzoek naar Tim. Ze vinden niets, dus besluit ook Sjors dat ze het moet opgeven.

Tim weet op Willem in te praten. Willem ziet in, hoe fout hij bezig is geweest. Hij laat Tim gaan en besluit uit Meerdijk te vertrekken. Als Sjors Tim dan eindelijk, na maanden in de armen kan sluiten kan ze haar geluk niet op. Tim komt thuis, de familie Bouwhuis kan haar ogen niet geloven.

Na de moord op Mike, is de dochter van Nina, Nola, hotel eigenaresse geworden. Lorena is Hotel de Rozenboom kwijt geraakt door een gemeen spel van Mike. Als Lorena ook nog eens een ruzie uitlokt met Nina komt dat haar duur te staan. Er hangt een rechtszaak boven het hoofd van Lorena. Helaas heeft Lorena geen geld, maar toch komt ze in contact met een advocaat.

Deze advocaat speelt een geheim spel, hij laat een USB-stick achter bij Lorena met gegevens over een inwoner van Meerdijk. Lorena ziet haar kans schoon, zij wil Ludo chanteren. Dit plan loopt volledig uit de hand, ze brengt zichzelf in grote moeilijkheden.

Sjors is dolgelukkig met de terugkeer van Tim. Het geluk lacht Sjors eindelijk weer eens  toe. Totdat er ineens een schaduw achter haar opduikt. Sjors is nu spoorloos verdwenen. Tim merkt dit meteen en gaat op onderzoek uit. Als hij dan oog in oog staat met Willem, weet hij genoeg.

Ook Bing weet ondertussen van de verdwijning van Sjors. Hij begint zelf een zoektocht. Tim en Bing komen beiden op de plek uit waar Willem Sjors gevangen houdt. Het lijkt er op alsof Sjors de aanslag op haar leven niet zal overleven. Willem heeft Sjors in het water vast gebonden en een gemaal aangezet.

Langzaam maar zeker komt Janine achter het grote geheim van Maxime. Hierop moet Maxime wel open kaart spelen tegenover iedereen. Op een verjaardagsfeest van Vincent komt het hoge woord eruit, Maxime is de moeder van Vincent. Ludo, Vincent en Nina weten niet wat ze horen...

Hiermee is deel 1 van het jaaroverzicht 2014 over Goede Tijden Slechte Tijden een feit. Deel 2 van het jaaroverzicht 2014 is morgen, 4 januari 2015, te vinden op onze website. Zorg dat je die niet mist!