Giel Beelen opent eerste Somertijd op Radio 10

Giel Beelen opent eerste Somertijd op Radio 10

Geschreven door Pieter Jongsma

Giel Beelen heeft maandag het eerste programma van Rob van Someren op Radio 10 officieel geopend. Giel nam voor één keer plaats achter de Radio 10-microfoon en kondigde de eerste Somertijd aan.

Vervolgens drukte hij op de knop en daarmee startte hij de allereerste Somertijd ooit op Radio 10. Vanaf vandaag zal Rob van Someren weer elke werkdag te horen zijn met Somertijd tussen 16.00 en 19.00 uur op Radio 10.

Rob maakte afgelopen november nog een afscheidsuitzending in het radioprogramma van Giel. Daarom heeft Rob hem nu gevraagd om de eerste Somertijd op Radio 10 officieel te openen. Giel Beelen: “Ik ben ontzettend blij dat Rob weer terug is met Somertijd. Ik als radioman vind het heel mooi dat de eerste plaat die hij draaide ‘Return to sender’ van Elvis Presley was. Dit was ook de plaat waar hij zijn afscheidsshow in mijn programma mee eindigde.”

Rob van Someren: “Ik werd zelfs een beetje emotioneel toen ik Giel mijn show hoorde openen. Ik ben blij dat ik weer begonnen ben met Somertijd, we gaan er elke dag weer een mooie show van maken!”

Het programma Somertijd en dj Rob van Someren zijn de afgelopen jaren onderscheiden met diverse prijzen. In 2013 won Somertijd de Gouden Radioring, de publieksprijs voor beste radioprogramma van het jaar. Eind vorig jaar won Rob tevens de Zilveren Radioster voor beste mannelijke radiopresentator.

Vanaf vandaag wordt het weer lachen in de avondspits met Somertijd op Radio 10.