Showbizznetwork interviewt: Michael de Roos

Showbizznetwork interviewt: Michael de Roos

Geschreven door Sebastiaan Boers

Michael de Roos: '' Ik lijk toch meer op Alex dan ik aanvankelijk dacht''

Voor de tweede keer in korte tijd sprak Showbizznetwork met een acteur uit Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Het eerste interview was met Buddy Vedder. Buddy speelt nu een aantal maanden de rol van Rover Dekker, de zoon van Linda (Babette van Veen). Nu sprak Showbizznetwork met Michael de Roos.

De acteur is te zien als Alex de Boer, die een rechercheur is in Meerdijk. Showbizznetwork wilde wel meer weten van Michael en van zijn rol als Alex. Hoe ervaart hij zijn werk in GTST? Hoelang blijft hij nog te zien in de soapserie? Dit en nog heel veel meer is nu te lezen in een interview met Michael.  

Je speelt de rol van Alex de Boer. Kun je kort omschrijven wie Alex is?

''Alex is een hele correcte rechercheur. Hij doet alles volgens de regels en wil ook graag dat zijn collega's dat doen.:) Volgens mij is Alex verder best een chille gozer maar als hij aan het werk is, is alles heel belangrijk''.

Kun je je eerste scene als Alex nog herinneren? Hoe vond je dat om te doen?

''Ja dat weet ik nog! Pff dat was op locatie ergens in Almere volgens mij. Het was een scene waarin ik met Aysen (Dilan Yurdakul) opzoek was naar het vermiste lijk. Ik was best wel zenuwachtig want wist natuurlijk niet zo goed wat ik kon verwachten. Maar gelukkig was het niet in de studio, dus gewoon met één camera in plaats van drie. Wat dat betreft had ik wel mazzel! Anyway, ik moest een locatie op mijn telefoon opzoeken maar volgens Aysen ging dat natuurlijk niet snel genoeg.. lekker dan! eerste scene GTST meteen afgeblaft :)''.

De rol van Alex is een bijrol, kan deze rol nog verder uitgroeien?

''Nou kijk, dat zou natuurlijk leuk zijn. Maar eigenlijk is hij al best wel uitgegroeid want ik zou er maar voor vijf afleveringen inzitten, en dat zijn er nu al iets van 50''.

Eerder speelde acteur Dave Mantel een politieman. De rol van Menno groeide uit in een vaste rol. Is er een kans dat Alex ook deel uit gaat maken van de vaste cast?

''Weet ik niet. Daar kan ik je echt niks over vertellen.. Daar ga ik niet over. Maar wat ik er wel over kan zeggen is dat een rechercheur altijd goed van pas kan komen want er doet natuurlijk altijd wel iemand iets illegaals in het vredige Meerdijk''.

Lijkt Alex op jou? Zo ja, in welke opzichten?

''Tja, natuurlijk wel een beetje want ik speel hem. Maar ik denk niet dat ik zo volgens de regels ben. Ik ben eigelijk vrij vrolijk en niet zo heel serieus. Tenzij ik op een set sta en met mijn werk bezig ben dan weer wel natuurlijk... nou ja misschien lijk ik dan toch meer op Alex dan ik aanvankelijk dacht''.

Heb je eerder auditie gedaan voor GTST?

''Drie jaar geleden heb ik voor een vaste rol geauditeerd''.

Stel jij zou een andere rol gaan spelen in GTST, welke rol zou jij dan wel willen spelen?

''Pff dat is een moeilijke.. Zitten natuurlijk wel een aantal toffe personages in. Ik denk dat als ik er één zou moeten kiezen het dan Wiet zou zijn... Ik weet het ik ben geen vrouw.. Maar wat die allemaal meemaakt.... Ga er maar aan staan''!

Met welke collega's kun jij het beste opschieten?

''Weetje, dat is een beetje het vreemde. Eigelijk met iedereen. Het is wel een beetje cliché om te zeggen, maarja iedereen zegt het niet voor niets. Vanaf het eerste moment dat ik daar de set op liep was iedereen heel verwelkomend van de regisseur tot de acteurs tot de mensen van het licht. Het zijn natuurlijk zoveel mensen die aan zo'n grote serie meewerken en iedereen draagt bij aan de awesome sfeer die daar omheen hangt.Ik heb ook bijna met iedere acteur in de serie scenes gehad dus dat was ook cool om te zien hoe iedereen werkt en ze ook persoonlijk te leren kennen''.

Als jij de sfeer zou moeten beschrijven bij GTST, hoe zou jij dat dan doen?

''Awesome! Vol met positiviteit, wat ook wel moet, want je heb niet lang de tijd voor iedere scene. Dus dan is het fijn als iedereen elkaar steunt''.

Je hebt inmiddels met veel castleden een scene mogen spelen, met welke collega zou je nog wel vaker een scene willen spelen?

''Natuurlijk met Dilan (Aysen), omdat onze karakter zo haaks op elkaar staan dat er wel een conflict MOET komen. Maar ook met Miro (Thijs) omdat zijn personage zo sluw is is er een onuitputtelijke bron van foute dingen die die kan doen''.

Hoelang zou jij nog in GTST willen spelen, als jij het voor het zeggen had?

''Dit antwoord is een beetje gejat uit een interview wat ik laatst zat te kijken met de actrice die "Cookie" speelt in de serie "Empire"  Taraji P. Henson. Die zei "Als ik het niet meer eng vind om het karakter te spelen moet ik weg, want daar doe ik zowel mezelf als het karakter geen plezier mee. Dan kan beter iemand met kikkende knieën het van me overnemen"''.

Wat doe jij naast GTST nog meer allemaal?

''Ik speel eigenlijk in van alles. Van theater tot aan TV Series. Ik houd ook wel van die combinatie. Dat heb ik een beetje geleerd toen ik op de toneelschool in New York zat. Ik deed toen veel audities soms wel eens drie op een dag. En dan kom je echt de meest rare producties tegen. dus het ene moment sta je in een achterkamer van een bruin cafe een shakespeare te repeteren om de volgende dag weer naar een chique kantoor te gaan voor een tv serie. Ik heb die diversiteit altijd fantastisch gevonden aan dit vak dus Ik zou zeggen houd mijn Instagram: @michaelderoos in de gaten daar houd ik iedereen op de hoogte''.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar staan? 

''Oef.. dat is moeilijk te zeggen. soms weet ik niet eens hoe volgende week eruit ziet. Het leven van een acteur is heel inconstant en zeker als je net van school komt. Dan ben je nog heel erg bezig om je eigen brand te ontwikkelen. Ik ben in ieder geval veel aan het spelen. Ik weet niet waar, hoe, en wat maar dat weet ik zeker''.

Heb jij ook een droomrol in gedachten, bijvoorbeeld een hoofdrol in een speelfilm?

''Ik heb niet echt een droomrol. Tuurlijk wil je in dikke Blockbusters schitteren naast Tom Cruise maar als ik er één moet kiezen dan heb ik er geen. Wat ik wel heb is een droom scenario. Dat ik de helft van het jaar in LA aan het werk ben en de ander helft van het jaar in Nederland werk aan fantastische producties''.

Hoe heb jij het vertrek rondom Ferry Doedens ervaren? 

''Eigelijk niet zoveel. want ik was er niet zoveel in die tijd. Maar ik kan me voorstellen dat het heftig moet zijn geweest''.

Is er nog iets wat mensen nog niet van je weten, maar wel zouden moeten weten?

''Misschien dat ik de film "Mean Girls" ongeveer 30 keer gezien heb, en hem deels mee kan praten''.

Word je, door je rol van Alex, ook al herkent op straat? 

''Ja het gaat een beetje in vlagen. Maar de eerste keer dat het gebeurde kwam ik net uit de sportschool en stond ik bij de Albert Heijn bananen te kopen met m'n bezwete hoofd. Ik dacht lekker dan.. and so it begins. Soms zegt een tijdje lang niemand iets en dan sta je ineens met iedereen in een tankstation op de foto. Heel leuk''!

Wat vind jij de beste scene uit GTST ooit? 

''Ja hoor! wat een moeilijke vragen stel jij! Dat zijn er zoveel! Ik denk de eerste die mij te binnen schiet. Dat Arnie overboord geslagen word door de giek van een zeiljacht. Ik weet nog dat ik dat heel erg vond''.

Wat verwacht je nog wat Alex gaat meemaken in Meerdijk?

''Helaas is dat voor jou een vraag en voor mij een weet :)''.

Wij bedankten Michael voor dit leuke interview en wensen hem veel succes met zijn werk!

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.