Showbizznetwork interviewt: Jeronimo

Showbizznetwork interviewt: Jeronimo

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Of het nou Twitter is of Facebook of Instagram, ik doe het allemaal haha''!

De Nederlandse zanger Jeronimo is al een aantal jaar bezig met zingen. Deze enthousiaste zanger was onlangs nog te zien in Bloed, Zweet en Tranen, een talentenjacht van SBS6. Hier heeft de zanger veel van geleerd. Momenteel is Jeronimo druk bezig met zijn nieuwe single.

Jeronimo heeft al flink wat nummers opgenomen en uitgebracht. In 2012 verscheen zijn debuutalbum One Kiss. Op dit album staan onder andere de singles, One Kiss en I Am No Super Man (een duet met Stay-C). Daar bleef het niet bij, er kwamen meer singles.

Naast het zingen is er meer in het leven van deze zanger, hij acteert en presenteert. Reden genoeg voor Showbizznetwork om in contact te komen met Jeronimo en hem te strikken voor een interview. Na afloop van het interview heeft de recensent een persoonlijke top 5 gemaakt van nummers van Jeronimo.

 ''Interview met Jeronimo''

Wat betekend muziek voor jou?
''Muziek is taal, het is communiceren, het is mijn uitlaatklep. Ik zou niet meer zonder kunnen''!

Je zingt al een aantal jaar, hoe vind je dat om te doen?
''Zingen is voor mij ontzettend leuk om te doen! Ben dan ook heel blij dat er mensen zijn die het willen horen''.

Hoe ben je tot de ontdekking gekomen om te gaan zingen?
''Op de middelbare school moest ik een kunst vak kiezen en naast het vak drama koos ik muziek. Ik speelde geen enkel instrument, kon geen noten lezen en ga zo maar door. Maar mijn docent gaf niet op en gaf me een lied om te zingen en vanaf dat moment was ik eigenlijk verkocht''.

Je hebt inmiddels veel nummers gezongen en uitgebracht, op welk nummer ben je het meest trots en vooral waarom? 
''Zo'n vraag is moeilijk te beantwoorden. Je kunt een ouder ook moeilijk vragen op welk kind ze het meest trots zijn. Want voor artiesten worden liedjes namelijk een soort kindjes. Ze hebben hun eigen verhaal en herinneringen''.

Zou je je muziek kunnen omschrijven als een bepaalde stijl? Je hebt namelijk zoveel verschillende nummers gemaakt.
''Dat klopt, maar al m'n liedjes zijn pop gerelateerd, soms wat meer latin invloeden soms wat meer dance. Maar de ondertoon is altijd pop''.

My Little Dog is een beetje country achtig. Kunnen we in de toekomst meer van dit soort nummers verwachten?
''Een beetje country? Haha, nee zo country zul je niet snel meer horen, maar ik sluit niks uit''.

Naast zingen in het Engels, zing je ook in het Nederlands, dat heb je nog niet heel veel gedaan. Wat bevalt je beter, zingen in het Engels of in het Nederlands? 
''Ik ben zo gewend om in het Engels te zingen dat het veel 'veilig' aan voelt. Maar Nederlands is in Nederland natuurlijk een stuk makkelijker. Mensen hoeven mijn teksten niet eerst door de vertaalmachine van hun hersenen te sturen. Het wordt sneller begrepen, maar als ik moet kiezen, waarschijnlijk kies ik dan toch voor Engelstalig''.

Onlangs deed je mee aan Bloed, Zweet en Tranen, een talentenjacht bij SBS6. Hoe was dat voor jou om aan een talentenjacht mee te doen?
''Heel spannend! Het was leuk om tussen zoveel getalenteerde zangers te staan. En vooral ik heb mogen zingen met Edsilia Rombley!! Ik bedoel maar: TE GEK!!''

Zou je ook nog aan meer talentenjachten willen meedoen? Wat zou de doorslag geven om dit te doen?
''Ik zie mezelf niet snel weer mee doen aan een talentenjacht. Enige talentenjacht waar ik aan zou willen doen is het Eurovisie songfestival. Maar alleen als ik het juiste nummer heb''!

De volgende vraag sluit mooi aan op je vorige antwoord. Je hebt je ooit ook kandidaat gesteld voor het songfestival, om ons lang te vertegenwoordigen. Zou je dit in de toekomst nog eens willen doen?
''Als ik het juiste nummer heb, 100,000% JA''!

Naast zingen, acteer en presenteer je ook veel. Hoe vind je om dit alles te combineren?
''Klopt en ik vind het te gek! Zou het echt niet anders willen! Heerlijk toch om te kunnen doen waar je van houdt?!''

Als je zou moeten kiezen, een programma presenteren of een nummer 1 hit scoren, waar gaat je voorkeur dan naar uit?
''Sowieso de nummer 1! Haha ja zeker weten, een nummer 1 betekend nog meer optredens dat betekend nog meer feest met mijn fans''!

Blijf je in de toekomst ook nog acteren en zo ja in welke film of serie?
''Ik ben zeker niet van plan om te stoppen, maar een aankomende film staat nog niet op de planning. Ik  ben nu vooral bezig in de studio om een nieuwe single te creëren''.

Wat zou een droom voor jou zijn als het gaat om acteren? In wat voor een film of serie zou je graag willen spelen? 
''Oh wauw, dan mik ik meteen hoog hoor! Series als: Empire en Game of Thrones vind ik echt super cool! En ik houd van drama films, dus laat maar komen!''.

Even terug naar het zingen. Heb je iemand die jij als voorbeeld ziet?
''P!nk, Bruno Mars en The Script. Het zijn mensen die ondanks de enorme druk en aandacht toch zichzelf zijn gebleven. Ze maken de muziek waar ze van houden en zijn niet ''over het paard getild''.

Met wie zou je wel eens een duet willen zingen? Dat mag dan iedereen zijn. 
''Oeff, Selena Gomez, P!nk, Jason Derulo, of samen met Martin Garrix, Mr. Probz, David Gueta of Afrojack! Haha, ja jij zei dat het iedereen mocht zijn''!

Op je Facebook-pagina schrijf je dat je binnenkort met een nieuwe single gaat komen. Kun je daar al iets meer over vertellen?
''Ja klopt! Ik vind het behoorlijk spannend, want ik heb het nummer zelf geschreven. Nu ben ik in de afrondende fase met mijn team van diverse nummers. Hopelijk kunnen we snel de keuze maken welk nummer ook daadwerkelijk de nieuwe single wordt''!

Je treedt natuurlijk vaak op, wat is het leukste van het optreden voor jou?
''Interactie met mijn fans! Dat staat sowieso op 1 voor mij, zowel op als naast het podium. Met kun kunnen zingen en gek doen. Tijdens mijn show moet alles kunnen, mits het natuurlijk voor iedereen leuk is''.

Naar welke muziek luister jij zelf veel en waarom juist naar die muziek?
''Ik luister naar heel veel stijlen. Ik vind het super interessant hoe andere hun liedjes opbouwen. Van alleen al luisteren kun je ontzettend veel leren! Maar gaat echt van country tot rock tot r&b tot pop''.

Social Media is ontzettend belangrijk tegenwoordig. Hoe vind jij social media? Is het iets wat je vaak inzet?
''Haha ik maak er dagelijks gebruik van, zo houd ik contact met mijn fanbase. Of het nou Twitter is of Facebook of Instagram, ik doe het allemaal haha! 2015, we kunnen bijna niet meer zonder''!

Wat is de raarste vraag die iemand jou ooit op social media gevraagd heeft?
''Rare vragen krijgen ik niet, geen vraag is raar toch?''

Krijg je ook wel eens negatieve kritieken? Hoe ga je daar dan mee om?
''Of je nu ober bent, buschauffeur of zanger, aan negatief commentaar ontkom je niet. Dat is vervelend en vaak ontmoedigend. Maar ik zing niet voor die mensen, er zijn gelukkig genoeg mensen die me wel willen horen. En daar ga ik voor''!

Is er iets wat nog niemand over jou weet en wat je nog graag zou willen delen?
''Ik ben een open boek, dus ik denk dat iedereen alles al weet''.

Als je vakantie hebt of vrije tijd, wat is dan het eerste wat je dan graag doet?
''Helemaal niks! Vakantie is vakantie en de eerste dag is van mij! Haha lekker op m'n gemak in een stoel met een colaatje ofzo''!

Tot slot, stel je voor: jij staat 6 dagen achter elkaar op het grootste podium van Nederland met een eigen show. De hele zaal zit bomvol en iedereen wacht totdat jij gaat zingen. Voor jij gaat zingen, heb je een voorprogramma. Wie zou daar dan in moeten staan als het aan jou zou liggen en vooral waarom?
''Das lastig om te zeggen zo van te voren! Het voorprogramma moet goed zijn uiteraard. We hebben ONTZETTEND veel talent in Nederland rondlopen. Gelukkig sta ik voor zulke beslissingen er niet alleen voor. Mijn team zal me helpen met de juiste keuze te maken. Maar het zou leuk zijn als het nieuw en jong talent is''!

Showbizznetwork wenst Jeronimo heel veel succes met zijn nieuwe single. Voor het laatste nieuws over Jeronimo verwijst Showbizznetwork jullie graag door naar zijn persoonlijke website.

Jeronimo top 5:

1. My Little Dog
2. One Kiss
3. I Am No Superman
4. Cups (When I'm Gone)
5. Denk Denk Denk

Alle nummers uit deze top vijf zijn enorm vaak bekeken op Youtube. In totaal zijn de clips bij elkaar 1.778.201 keer bekeken! Wie weet gaat zijn nieuwe single ook zo veel bekeken worden.