'Opvolger Voetbal International heet Voetbal Insite'

'Opvolger Voetbal International heet Voetbal Insite'

Geschreven door Daniël Schalk

De opvolger van het RTL7-programma Voetbal International heet Voetbal Insite, zoals de voorganger van Voetbal International ook heette. Dat zeiden Johan Derksen en René van der Gijp na de bekendmaking van de breuk tussen het blad VI en het tv-programma. Gisteren werd bekend dat het voetbalblad VI de samenwerking met het gelijknamige tv-programma beëindigd.

VI-hoofdredacteur Tom van Hulsen schrijft in zijn column in de nieuwste editie van Voetbal International, die vanaf vandaag in de winkel ligt, dat ze de kritiek op het blad door het RTL7-programma zat zijn. “Het tv-programma blijft zonder twijfel een kijkcijferhit en het staat RTL vrij om de formule te handhaven, maar omdat wij ons hier niet langer mee willen associëren hebben we afgesproken als VI-redactie voortaan geen redactionele bijdragen meer te leveren.”

Derksen en Van der Gijp lieten weten dat RTL al een nieuw voetbalprogramma in de steigers had staan. Derksen vertrok eind 2013 als hoofdredacteur van het blad, sindsdien verliep de relatie tussen het weekblad en het tv-programma moeizaam. Volgens de zenderbaas van RTL7, Marco Louwerens, wouden hun de samenwerking tussen het blad en het tv-programma beëindigen.

Louwerens laat weten: “Vorige week heb ik de leiding van het blad VI laten weten dat wij na de zomer een eigen koers zullen gaan varen, los van het blad.” Hij vervolgt: “Dit omdat wij andere plannen hebben met onze voetbalmerken. Ik kan dan ook alleen zeggen dat ik de column in VI ter kennisgeving aanneem.” Hij wil nog niet bevestigen of het nieuwe programma Voetbal Insite heet.

Lees het bericht: 'Blad VI verbreekt samenwerking met RTL7-programma'

Bekijk Voetbal International op TVblik.nl/voetbal-international