Van verhuizing Champions League tot opvolger DWDD: bijlezen in één minuut
Bron: Talpa / Wessel de Groot

Van verhuizing Champions League tot opvolger DWDD: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 27 terug.

Champions League verhuist van Veronica naar SBS6

De UEFA Champions League verhuist van mannenzender Veronica naar familiezender SBS6. De historische afronding van het huidige seizoen is vanaf 7 augustus te zien bij SBS6. Talpa hoopt met de verhuizing op meer kijkers. De verhuizing van de Champions League is definitief. Ook het nieuwe seizoen wordt uitgezonden bij de familiezender. Dat bevestigt Talpa tegenover Showbizznetwork.nl. “Zowel het huidige als het nieuwe seizoen zal bij SBS6 te zien zijn”, zegt een woordvoerder.

Eerste kandidaten nieuwe seizoen Slimste Mens bekend

De eerste kandidaten van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens zijn bekend. Onder andere tv-kok Hugo Kennis, Toren C-actrice Maike Meijer, NOS-nieuwslezeres Astrid Kersseboom en influencer Monica Geuze doen mee. In de eerste aflevering neemt zangeres Shirma Raus het op tegen EenVandaag-opiniepeiler Gijs Rademaker en voetballer Bart Vriends van Sparta Rotterdam.

Renze Klamer en Fidan Ekiz volgen samen DWDD op

Renze Klamer en Fidan Ekiz presenteren vanaf komend najaar samen de nieuwe dagelijkse talkshow op de plek van De Wereld Draait Door. Vanaf maandag 31 augustus neemt het kersverse talkshowduo het stokje over van Matthijs van Nieuwkerk. Het nieuws lekte afgelopen vrijdag uit, maar werd zaterdag door Renze bevestigd. “We zijn nog volop in de ontwikkelingsfase, maar: het klopt!”, schrijft Renze op Twitter. Het tweetal gaat de vooravond van NPO 1 afwisselen met M van Margriet van der Linden.

Gouden Televizier-Ring Gala keert terug in Carré

Het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala keert na vier jaar terug in Carré. De uitreiking van de felbegeerde Televizier-Ring werd de afgelopen vier jaar uitgereikt in AFAS Live, maar keert nu terug naar Carré. De uitreiking van de Televizier-Ring zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 8 oktober. Hoe het gala er vanwege de coronacrisis precies uit gaat zien, weet omroep AVROTROS nog niet.

Ali B vervangt Dan Karaty in jury Holland’s Got Talent

Rapper Ali B neemt plaats in de jury van het RTL4-programma Holland’s Got Talent. Hij neemt de plaats over van Dan Karaty, die vanwege de coronacrisis niet vanuit Amerika naar Nederland kan reizen. “Ik vind het jammer dat Dan er niet bij kan zijn, maar ik kijk er erg naar uit om aan Holland’s Got Talent mee te werken”, zegt Ali B, die in het nieuwe seizoen plaatsneemt naast Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Paul de Leeuw. De presentatie is in handen van Humberto Tan.