Voetbal Inside van start met ruim half miljoen kijkers

Voetbal Inside van start met ruim half miljoen kijkers

Geschreven door Daniël Schalk

Voetbal Inside, de opvolger van Voetbal International, is maandagavond van start gegaan met 537.000 kijkers. Het marktaandeel voor de eerste uitzending van het nieuwe voetbalprogramma met presentator Wilfred Genee en Johan Derksen en René van der Gijp komt uit op 10,0 procent.

Op 8 juni was de laatste uitzending van Voetbal International. Het tv-programma en het gelijknamige blad hadden besloten niet langer met elkaar verder te gaan. RTL besloot een nieuw voetbalprogramma én een nieuw online voetbalplatform met nieuws en video’s te ontwikkelen.

De eerste aflevering van Voetbal Inside trok wel minder kijkers dan de laatste twee uitzendingen van Voetbal International. De laatste twee uitzendingen trokken afgelopen juni 677.000 kijkers en 700.000 kijkers. De kijkcijfers van het praatprogramma zijn altijd heel verschillend.

De laatste aflevering van afgelopen mei trok 513.000 kijkers, dat waren er minder dan Voetbal Inside maandagavond trok. Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat de maandaguitzendingen altijd rond de 700.000 kijkers trokken en de vrijdaguitzendingen altijd rond de 500.000 kijkers.

Bekijk Voetbal Inside op TVblik.nl/voetbal-insite