Wie word de kijkcijfer koning op de vrijdagavond?

Wie word de kijkcijfer koning op de vrijdagavond?

Geschreven door Pieter Jongsma

Het is tijd voor de tweede slag, wie word de kijkcijfer koning van de vrijdagaovnd. Op vrijdagavond gaan Everybody Dance Now van RTL 4 en Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans van SBS 6 opnieuw de strijd met elkaar aan. RTL 4 en SBS 6 vechten vermoedelijk wederom om de tweede plaats op prime time, aangezien de verwachting is dat Flikken Maastricht, de serie die vorige week met ruime cijfers van het commerciële amusement won, ook deze keer met het goud naar huis gaat op Nederland 1.

Het verschil tussen de drie grote titels was vorige week om en nabij de 300.000 kijkers. Flikken Maastricht zat op 1,7 miljoen kijkers, Everybody Dance Now raakte de 1,4 miljoen aan en Vliegende Hollanders mocht 1,1 miljoen kijkers noteren.

De vrijdagavondstrijd kende geen verliezers. Flikken Maastricht opende iets boven het gemiddelde van vorige seizoen, Everybody Dance Now scoorde boven Chantal Janzens verwachting van 1 miljoen kijkers en SBS 6 kwam met Vliegende Hollanders eindelijk weer eens boven het miljoen uit.

Nadat de kijker vorige week kennismaakte met twee nieuwe titels op prime time, mag zij vanavond opnieuw een keuze maken. Op zaterdagochtend wordt duidelijk hoe de nieuwe verhoudingen liggen tussen Nederland 1, RTL 4 en SBS 6.