Vrijdagavond word real-life soap avond bij SBS 6

Vrijdagavond word real-life soap avond bij SBS 6

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS 6 wil meer real-life soaps op de vrijdagavond gaan uizenden. Dat laat Remo van Westerloo programmadirecteur aan zappen.blog weten.

De zender heeft verschillende real-life soaps op de vrijdagavond gehad. Zo zond de zender een soap rond het leven van Yolanthe en Patty Brard uit. De meest succesvolste is die Andy & Melisa. “We hebben het profiel van SBS 6 aangescherpt op de verschillende avonden. Dat begint in te slijten bij de kijker. Op vrijdag krijg je op SBS 6 real-life soaps.”

Toch komt de zender op tijdslot met Zoete Wraak en 't Is Hier Fantasties. “We proberen consequent te programmeren, maar af en toe moet je een stapje naar links of rechts doen, een beetje risico nemen. Het verborgencameraprogramma Zoete Wraak is iets anders, maar past wel binnen de vrijdagavond. ‘t Is Hier Fantasties is heel geschikt voor het tijdslot van half tien.”

De grote vraag is met welke soaps komt SBS 6 de rest van het seizoen. Daarover laat Van Westerlo weten “Yolanthe komt niet meer terug. Andy & Melisa is een waanzinnig leuk en goed programma, het zou me niet verbazen als we daar een derde seizoen van zien. En Patty Brard? Als ze binnenkort gaat scheiden, gaan we wel weer om de tafel zitten”, grapt hij. “Nee, het was niet één van de meest succesvolle soaps. Jammer, maar het is niet anders.”