Herman en Martijn stellen elkaar op de proef in meest afgelegen gebieden ter wereld

Herman en Martijn stellen elkaar op de proef in meest afgelegen gebieden ter wereld

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Chef-kok/presentator Herman den Blijker en presentator Martijn Krabbé, groot liefhebber en kenner van lekker eten, reizen samen naar alle uithoeken van de wereld…op een lege maag! In het nieuwe RTL 4-programma ‘Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld’, te zien vanaf dinsdag 3 maart, gaat het ‘speciale food-koppel‘ elke week naar een afgelegen plek op de wereld op zoek naar bijzondere planten en dieren.

Deze in het wild groeiende en bloeiende flora en fauna benutten de heren voor een smakelijk gerecht. Elke aflevering draait om één land, de cultuur en één bijzondere maaltijd als einddoel. Wat moeten Herman en Martijn er allemaal voor over hebben om deze kost op hun bord te krijgen?

Hun avontuur brengt tal van ontberingen en bijzondere ervaringen met zich mee, waarvan de kijker alles te zien krijgt. De mannen proeven, drinken en eten alles wat ze tegenkomen en proberen zich zoveel mogelijk aan te passen aan het betreffende land. Bepakt en bezakt met het hoognodige, waaronder muggenspray en rollen toiletpapier, is het elke keer weer afwachten wat er op hun pad komt. Één ding is zeker: de heren deinzen nergens voor terug.

Martijn Krabbé: “Om de beurt nemen Herman en ik elkaar mee op reis. Zo nodig ik Herman uit om diep de jungle van Suriname in te gaan om daar met indianen de gevaarlijke roofvis ‘de Anjoemara’ te vangen en te bereiden.” Herman den Blijker: “Ik neem op mijn beurt Martijn mee naar Namibië om te leven bij de Bosjesmannen en met hen met pijl en boog te jagen op het antilopesoort ‘Impala’.” Verder gaan ze onder andere mee met 'deadliest-catch vissers' in Alaska om king crab te vangen, eten ze vogelspinnen in Cambodja en onderzoeken ze alligators in de Everglades van Florida.

Het tweetal komt terecht in exotische oorden. Van kurkdroge woestijnen naar kleine afgezonderde dorpen tot indianendorpen waar de inheemse bevolking elke dag zelf moet jagen om aan eten te komen. Herman en Martijn reizen met kleine vliegtuigjes, varen in uitgeholde boomstammen, rijden tussen de kippen mee op het dak van afgeladen autobussen, hangen uit overvolle treinen, verplaatsen zich te paard of met terreinwagens en motoren.

‘Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld’ wordt geproduceerd door Wise Monkeys.

RTL 4, vanaf dinsdag 3 maart, tussen 21.30 uur en 22.30 uur.

Bekijk Herman & Martijn; Op De Proef Gesteld op TVblik.nl/herman-en-martijn-op-de-proef-gesteld