Emotioneel afscheid

Emotioneel afscheid

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

‘Dat ziet u volgende week’

Ja, hoor. We konden het weten. Aflevering 9 en we weten nog niets. Met zijn alles betekende blik pakt Art de camera en we beseffen, we horen vandaag nog niks. Geen winnaar, geen verliezer, geen mol. Niet dat we niet van plan waren om volgende week niet te kijken, maar toch. Blieeeeeeeeeep.

 

Aflevering 9 startte met nog 4 kandidaten in het spel. Aangezien de finale met 3 wordt gespeeld, met de uitzondering van seizoen 7, mochten we er vanuit gaan dat er nog een afvaller kwam. En die kwam er. Maar eerst werd er nog een spel gespeeld. En wat voor een. De 4 overgebleven kandidaten verzamelden zich rondom een tafel waar ook Art stond. Art had belangrijke spullen in handen. Een hele kist vol jokers, en ernaast lag geld. De bedoeling was dat de kandidaten allemaal 1 keer mochten pakken, en ze mochten hun keuze na afloop niet meer veranderen. Gepakt is gepakt, dat was het motto. En aangezien die ene joker net dat verschil kan maken voor de finale, stonden de kandidaten op scherp. Chris pakte als eerste, maar liefst 2 jokers. Een nieuwe joker kwam op tafel. Niemand hapte toe. Een tweede kwam erbij. Margriet grijpt na even kort nadenken naar de 2 jokers. De tactiek van Marlijn en Rik, de 2 overgebleven kandidaten lijkt niet te werken. Ze denken meer jokers te krijgen door langer te wachten maar het volgende wat Art op tafel ligt is geld, 500 euro. Marlijn snapt meteen dat er geen jokers meer komen en pakt het geld. Rik krijgt een envelop met een vraagteken. Hij durft hem van spanning bijna niet te openen, en als hij ‘m opent en erin kijkt staat er dat hij 2 jokers van een andere kandidaat mag pakken. WOW. Rik pakt meteen de jokers van Chris. Daar staat Chris dan, als slimste die als eerste pakte. Met niks, noppes. 0 jokers. Terwijl Rik en Margriet er 2 hebben, en Marlijn geld heeft binnengebracht.

 

Erna volgt meteen de executie, de finale wordt namelijk gewoon met 3 gespeeld. 4 gespannen gezichtjes, waarvan 1 schijn is natuurlijk. Marlijn krijgt als eerste haar scherm, en na 10 minuten wachten, (jeetje die muziekjes bij de executie zijn volgens mij serieus de reden van het hoge aantal hartproblemen in nederland)… en GROEN. Marlijn naar de finale, daarna volgt Margriet haar scherm.. GROEN! Rik of Chris, een van de 2 was de ongelukkige die net voor de finale nog weg moest. Chris krijgt zijn scherm te zien en dat wordt Rood. Hij kan het niet geloven. Hij staat op en moet huilen. Hij huilt van blijdschap, aldus zichzelf. Ongeloof ook bij de overgebleven kandidaten. Ongeloof, maar ook blijdschap, ze staan in de finale van Wie is de mol 2015.

 

De laatste opdracht vindt plaats op een drukke markt. De 3 kandidaten worden op 10 meter van elkaar neergezet met allemaal markt-stands er tussen. Ze moeten zinnen doorgeven aan diegene van wie ze denken dat die zin is. Het zijn zinnen van de mol. Aan ieder van hun 3. Maar door de drukte op de markt kunnen ze elkaar amper verstaan en is het dus lastig om de zinnen goed en aan de juiste persoon door te geven. Dat bleek uiteindelijk ook te kloppen als een bus, want alle 3 de kandidaten miste een zin of hadden een zin teveel. Geen geld, again…

Doordat Chris was afgevallen en we in aflevering 7 kregen te horen dat er 2.000 euro bij zou komen als hij niet de mol was, kwam de pot na zijn afscheid wel op 10.500 ipv 8.500 euro.

Jammer voor Chris, maar voor de winnaar wel een klein lichtpuntje. Met 8.500 euro was er geen eer aan te behalen geweest. De huidige pot is alsnog een ultiem laagterecord van alle seizoenen. In 2012 stond de teller aan het einde op 12.700 euro en in dat seizoen zat er een veilig die maar liefst 8000 euro koste uit de pot. Feitelijk had die pot dus boven de 20.000 kunnen staan. Vorig jaar eindigde ze op ruim 16 duizend, nog altijd meer dan de helft van de pot van dit jaar. Het scheelt dat het geld bijzaak is voor de meeste Bn’ers, dat dan wel.
Na de laatste opdracht maakten de finalisten de finale test. We zien Rik en Marlijn op Margriet inzetten. In de finale spreid je niet meer, dus het zou betekenen dat Margriet de mol is. Margriet zet in op Rik. Ander scenario zou dus zijn dat Rik de mol is en Marlijn gewoon compleet fout zat, in de finale nog. Het zou niet de eerste keer zijn maar het lijkt onwaarschijnlijk vooralsnog. Zoals ik aan het begin al zei, volgende week zullen we weer massaal moeten kijken. Dan zullen we het antwoord weten waar we weer 10 weken naar hebben gegist met z’n allen. Ik blijf bij mijn verdenking voor Margriet, maar ik zou ook niet verbaasd zijn als Rik de geniepige mol is dit jaar. We gaan het zien, ALLEMAAL kijken volgende week!!!

 

De finale van Wie is de mol 2015 is te zien op donderdag 5 maart om 20:30 op NPO1.

Mocht je de finale live willen meemaken, dat kan! In het vondelpark bij VondelCS worden grote schermen opgehangen zodat de echte die hard fans alles live kunnen meemaken. Trek warme kleding aan, wie weet spot je daarna nog wat kandidaten van dit seizoen!!

 

Tot volgende week!

Rämon

Twitter: @ramonjonath1

Email: ramon@showbizznetwork.nl

Bekijk Wie is de Mol? terug op TVblik.nl/wie-is-de-mol