GTST-blog: Emotioneel afscheid van Linda en Anton
Bron: RTL / Feriet Tunc

GTST-blog: Emotioneel afscheid van Linda en Anton

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het zit er dan echt op. Linda en Anton vertrekken samen naar Bonaire. Ze kunnen daar een praktijk van een collega van Anton overnemen. Dat houdt in dat ze in ieder geval voor een jaar vertrekken uit Meerdijk. Met de nodige emoties nemen Linda en Anton afscheid van hun vrienden. Maar de twee vertrekken niet zonder lege handen. 

Ludo en Janine hebben een mooi cadeau voor het tweetal geregeld. Alle kinderen komen samen naar Bonaire om kerst te vieren. Het lijkt te gaan om een tijdelijk afscheid. Maar ondertussen lijkt het erop dat de twee wel iets langer dan dat wegblijven. Er komt dan echt een einde van een toch wel krachtig koppel. 

De twee leerden elkaar kennen op de begraafplaats in Meerdijk. Linda was daar bij het graf van haar eerste grote liefde, Arnie. Anton was daar bij het graf van zijn vrouw, Bianca. De twee vonden elkaar niet meteen leuk. De liefde moest tussen de twee groeien. Kort voor hun liefde kon opbloeien, was daar toen Robert. Hij gooide roet in het liefdesleven van de twee. 

Op de bruiloft van Linda en Anton ging het al snel mis. Linda ging op de belangrijkste dag in haar leven met Anton vreemd met haar ex-man, de vader van Sam en Rover. Gelukkig wisten ze deze crisis te overwinnen. Een paar jaar later verloor Anton zijn oog op Shanti. Zij raakte zwanger van hem en verloor helaas haar kindje. 

Daarna werden Linda en Anton hechter dan ooit. De twee hebben heel veel met elkaar en hun kinderen meegemaakt. Zo leerden ze samen, Tiffy, kennen, de dochter van Anton. In een ver verleden is Anton vreemdgegaan met een patiënte. Al snel sloten Anton en Linda haar in hun armen. Tiffy kon rekenen op een warm thuis. 

Een patiënte van tegenwoordig vormde een nieuw gevaar. De, een tikkeltje gestoorde, Judith, werd een huisvriendin. Toch een bizarre situatie, een vreemde in huis. Maar Linda werd heel erg close met Judith. Langzaam maar zeker begon het gestook. Judith wilde Linda voor haar zelf en daar moest alles en iedereen voor wijken. 

Het zorgde ervoor dat Judith Anton ontvoerde. Ze liet hem rattengif eten wat hem bijna de dood heeft gekost. Op het laatste moment werd Anton nog gered. Judith werd ingerekend en werd opgesloten. Vanaf dan zijn Linda en Anton weer hechter dan ooit. Het nieuwe avontuur gaan ze dan ook samen aan. Het koppel laat veel vrienden in Meerdijk achter. Maar er bestaat een kans dat de twee terugkeren. Al is die kans wel erg klein.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.