GTST-blog: Hoogoplopende emoties bij afscheid van (kleine) Tom
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Hoogoplopende emoties bij afscheid van (kleine) Tom

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Misschien wel één van de droevigste momenten ooit in Meerdijk. Demi beviel van een kerngezond jongetje, genaamd Tom. De hele familie is tot tranen geroerd als Tom de kamer in wordt gebracht. Iedereen van de familie Verduyn is aanwezig. De tranen vloeiden volop, waardoor je het als kijker niet droog kunt houden. 

De trotste opa en oma, Julian en Saskia, zijn dolgelukkig met hun kleinzoon. Merel en Steef laten de emoties ook de vrije loop. Even leek het erop alsof het gezin uitbreiding had gekregen. Maar de adoptieouders stonden al op de gang te wachten. De kleine Tom stond op het punt om weggegeven te worden.

Dat deed heel veel met de familie. De tranen vloeiend opnieuw in het ziekenhuis. Ging dit nu echt gebeuren? Zelfs de kersverse vader, Marwan, kon zijn emoties niet onder controle houden. Hij bracht Jojo naar een auditie. Haar nummer wist hem enorm te raken. Ook als kijker leefde je enorm mee met de familie Verduyn. 

Zo’n emotionele beslissing neem je de rest van je leven mee. Op papier is het misschien goed geregeld. Maar in de praktijk werkt het heel anders. Het is erg emotioneel om te zien hoe baby Tom zijn familie verlaat. Gaat dat echt gebeuren? Is Tom nu echt weg in het gezin? Komt Demi nog terug op haar besluit?

Kan Julian het wel aan? Zijn jeugdtrauma wordt weer ineens realiteit. Zijn jeugd was allesbehalve fijn. Een adoptie kon hij eigenlijk niet over zijn hart verkrijgen. Maar het leek voor iedereen de beste optie. De blik van Demi was kil, bijna gevoelloos. Zij gaf haar kindje af aan de adoptieouders. Daarmee was de kous spreekwoordelijk af. Is het dan echt gedaan met Tom in Meerdijk? 

Het kan zomaar gebeuren dat Tom snel terugkeert. Want kan de familie de kleine Tom wel missen? De liefde was duidelijk voelbaar. Toen het gezin bij elkaar was fantaseerden ze er al over. Maar Demi was helder en keihard. Eens een besluit, altijd een besluit. Dus ging Tom mee met zijn adoptieouders. Alleen hoelang blijft hij daar? 

Het heeft mij als kijker best veel gedaan. Als het moment er dan echt is, is het toch vrij heftig. Soms is het niet anders om zo’n besluit te nemen, maar als het dan eenmaal gemaakt is, is het toch heel emotioneel. Het gaat hoe dan ook een staartje krijgen. Dat kan niet anders. Nog even en Tom is weer in huize Verduyn. Toch?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.