Look at my face!

Look at my face!

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Dus, na 3 dagen bijkomen (sorry, ik geloof het nog steeds niet, Rik is de Mol…) is ‘ie er dan. De allerlaatste nabeschouwing van Wie is de Mol 2015.

Wie is de Mol, het is als zomervakantie. 2,5 maand plezier en daarna 9 maanden afkicken. De finaleaflevering is weer voorbij. 9 maanden afkicken, wachten. Het normale leven begint weer. Kut. Wat kut. Goed, er zijn misschien ook mensen die minder lang hoeven af te kicken dus laat ik vooral niet overdrijven en lekker gaan terugblikken op afgelopen donderdag.

De finale, Nederland nog twijfelend over Rik en Margriet. Rik had wel een meerderheid van Nederland te pakken met zijn “ik kan wel 1500 euro betalen om zo een aflevering langer te blijven” -tactiek. Begrijpelijk, zo had Rik ook mij te pakken. Rik moest wel de Mol zijn. Met samengeknepen billen zat ik met vrienden op de bank. Dit jaar was de finale een live evenement, en met succes. Maar liefst 3000 Molloten kwamen afgereisd naar het vondelpark waar de Avrotros grote schermen buiten had gehangen voor de echte die- hards die daar de finale live konden meekijken. Balkonscenes inbegrepen. Prinsjesdag was er niks bij. Ikzelf was thuisgebleven aangezien ik geen zin had in een keelontsteking die me 2 weken terug al in bed hield.

De aflevering begon met een korte terugblik en de ontknoping. Jezus, de spanning die werd opgebouwd door Art, maar liefst 5 minuten durend liep op tot een kookpunt. Hartslag 180, klamme handjes. Wie. Is. Het. Nou.

Wie?

Wie?

Margriet!!!!!!!!!!!!

WIE?

NIET Rik?

Nee?

Echt?

*stilte die zeker langer dan 5 minuten duurde*

Margriet dus, ze had me te pakken, die Margriet!

Wat een goede Mol, en wat een leuke Mol vooral. Die vrouw is té grappig werkelijk. Misschien ook haar kracht, of een van de. Humor als rookgordijn. Soms zat ik te kijken en dacht ik gewoon, nee dat kán niet. Maar wat heeft ze ons allemaal briljant in het ootje genomen.

Na uitgebreid gefeliciteerd te zijn door Art en de andere kandidaten komt het leukste gedeelte, terugblikken op hoe we allemaal belazerd zijn.

Om de een of andere duistere reden zenden ze daar tegenwoordig nog maar 10 minuten van uit. Dat komt ook doordat er simpelweg minder Molacties zijn, omdat kandidaten het allemaal vanaf aflevering 1 op een Mollen zetten en dus gedeeltelijk werk van de echte Mol overnemen. Margriet zei in het openingsspel met tv ’s in de verlaten fabriek vooral te hebben gepleit om zichzelf in de controlekamer te nestelen. Met succes, hardhandig en standvastig als ze kan zijn. Daar wist ze onder andere camera’s uit te schakelen en commando’s van anderen over de porto te negeren. In aflevering 2 bij het museum was haar tactiek zoveel mogelijk andere kandidaten laten gaan kijken zodat er geld uit de pot ging. Daarna stapte ze zonder aarzeling naar voren om te zorgen dat ze penningmeester zou worden. Hierdoor kon ze aan het eind van de aflevering geld jatten, iets wat ze als Mol wist en zette ze zo de toon voor anderen volgens zichzelf. Ook dat klopte als een bus, want we zagen in latere afleveringen o.a. Rik en Marlijn meerdere malen geld stelen uit de pot voor jokers. Wat de verdenking van Margriet afhaalde en waarom heel Nederland, waaronder ik J, volledig voor de journaallezer ging. Verder bleek ze bij de fotozoekopdracht in aflevering 4 gewoon ‘ommetjes’ te maken zodat de tijd omging. Ze had waarschijnlijk nog spierpijn van de aflevering ervoor, waarin ze werkelijk geen stap hoefde te verzetten als Mol omdat bondgenoot en bestfriend Martine Sandifort al meteen afknalde. Wat moet ze gelachen hebben vanbinnen. In aflevering 6 bleek ze, samen met Rik nota bene, foute pakketten te hebben bezorgd in Geld-drop. Ja, het lag er misschien te dik bovenop. In de trein opdracht was ze ook gewaagd bezig, ze gooide maar liefst 1000 euro uit een trein. Naar eigen zeggen had ze daar een lichte paniekaanval, bang dat het geld via een raam terug de trein in zou vliegen recht in het gezicht van Chris Zegers… Sure.

Bij het geldplukken in the prachtige theevelden van Sri Lanka heeft ze gewoon ordinair geld in haar broekzakken gestoken en verstopt in de struiken. Geen kip die er naar gevraagd heeft, ja dan ben je klaar als Mol.

We hadden te maken met een aanvallende Mol die humor als rookgordijn had, en door discussiëren bijna altijd verwarring bracht. Margriet was een droom-Mol. Haar biechten uit de finale aflevering waarin ze mondig verteld de Mol te zijn, zijn ook echt meer dan grappig. Ik wil koffie drinken met die vrouw. Margriet, schat, als je dit leest: dit is een open uitnodiging.

Rik en Marlijn, die beide overigens goed zaten met hun verdenking moesten in de finaletest uit maken wie nou de winnaar van dit seizoen zou worden. Marlijn dacht de test geniaal gemaakt te hebben en was naar eigen zegge mega gefocust geweest, terwijl Rik juist dacht een enorme fout te hebben gemaakt. Toch bleek hij de winnaar van de treurige pot van 10.500 euries. Veel medelijden kunnen we niet hebben, aangezien ie daar zelf verantwoordelijk voor is geweest, haha. Hij gaat Marlijn trakteren op een exorbitant chic diner liet hij al weten. Dat hebben ze wel verdiend na 3 weken stress, avontuur, amper slaap en heel veel liegen en bedriegen. Maar wat een geweldig leuk seizoen hebben we weer gehad. Hulde aan de programmamakers, aan de kandidaten van dit jaar die extreem grappig, fanatiek en slim waren. Of ja, slim. De laagste pot ooit! Maar met een Mol als Margriet was dat zeker niet gek! Maar liefst 3,3 MILJOEN kijkers zagen de slotaflevering van dit seizoen bleek de volgende ochtend. Een absoluut kijkcijferrecord. Dat belooft nog veel mooie seizoenen!!!!

 

Ik ga een fles wijn kopen, afkicken en 9 maanden slapen. Nee hoor, als een ware Molloot vermaak ik me prima met oude series en alle Mol-scoops. Je bent een Molloot of je bent het niet he…

 

Doei!!!!!!!!!!!!!

Rämon