'Familie Kruys': de nieuwe feelgood serie van én met Linda de Mol

'Familie Kruys': de nieuwe feelgood serie van én met Linda de Mol

Geschreven door Pieter Jongsma

Na ‘Divorce’, ‘Gooische Vrouwen’ en vele andere tv-successen heeft Linda de Mol wederom een gloednieuwe tv-serie ontwikkeld voor RTL 4. Vanaf 29 maart is de komische feelgood serie ‘Familie Kruys’ acht weken lang op de zondagavond te zien.

Linda, die zelf de hoofdrol speelt, heeft samen met regisseur Will Koopman de getalenteerde acteurs Marcel Musters, Rop Verheijen, Frederik Brom, Elise Schaap, Hans Dagelet en Karina Smulders weten te strikken voor de verschillende rollen. Linda kruipt in de huid van Bette Kruys, styliste van de sterren, die qua liefde de boot compleet heeft gemist en steevast worstelt met haar gewicht.

De Serie
‘Familie Kruys’ gaat over de hechte band tussen Bette (Linda de Mol) en haar broer Kirk (Rop Verheijen) en over alle perikelen die zij samen meemaken met de rest van hun kleurrijke familie. Hun moeder overleed toen ze nog jong waren en hun vader Thomas (Hans Dagelet) was tijdens hun jeugd een succesvol schrijver met bijbehorend drankprobleem, die nagenoeg nooit thuis was. Bette en Kirk waren vooral op zichzelf aangewezen en dat heeft hun relatie sterk en innig gemaakt. Bette is 46 en alleen. Ze doet de styling van vrouwen als Wendy van Dijk en Daphne Deckers, maar past zelf nooit in een monstermaatje.

Ze werkt zich een slag in de rondte om dat lege huis maar te vermijden, totdat ze verliefd wordt op haar aannemer Johan (Marcel Musters), die in niets lijkt op de man van haar dromen. Haar homoseksuele broer Kirk, die een liefdevolle maar op z’n tijd moeizame relatie heeft met zijn echtgenoot Morten (Frederik Brom), is acteur, maar zit al ruim een jaar thuis met een burn-out. Als hun vader Thomas op een dag thuiskomt met de Roemeense internetbruid Ruxandra (Elise Schaap), gaan bij Bette en Kirk alle alarmbellen af. Zij hebben grote moeite met de keuze van hun vader en vertrouwen haar motieven niet. Komt nog bij dat Ruxandra bijna twintig jaar jonger is dan Bette en nog erger, ook bijna twintig kilo slanker

Aflevering 1
Bette verzorgt de styling van Art Rooijakkers, die ze stiekem heel aantrekkelijk vindt. Ze doet verwoede pogingen om zijn aandacht te trekken, maar de boodschap komt slecht over. Haar broer Kirk heeft eindelijk weer eens een auditie voor een rolletje in een telefilm, maar kan hij zijn paniekaanvallen voorkomen dit keer? En dan kondigt hun vader Thomas ook nog eens aan dat hij groots nieuws heeft.

wekelijks, vanaf zondag 29 maart tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4.

Beijk De Familie Kruys op TVblik.nl/de-familie-kruys