Showbizznetwork weekoverzicht - week 11 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 11 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren Talpa, InterviewPLUS, Ruben Nicolai en RTL Boulevard in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 11.

Ruben Nicolai vertrekt per 1 april bij BNN, dat heeft de jongerenomroep maandag bekend gemaakt. “Het zit in het DNA van een jongerenomroep besloten dat kleine jongens groot worden”, liet BNN weten over het vertrek van de presentator. Nicolai liet aan Showbizznetwork weten dat hij dinsdag 24 maart bekend maakt wat zijn volgende stap zal zijn.

 

Leo Fijen wordt de nieuwe hoofdredacteur journalistiek bij de KRO-NCRV. Fijen gaat leiding geven aan de journalistieke afdeling waar programma's gemaakt worden als Jinek en Oog in Oog. Fijnen is sinds 2008 het hoofd van de omroep RKK en blijf dit tot 1 januari 2016. Daarna gaat deze omroep op in de KRO-NCRV.

SBS6 stelt het nieuwe seizoen van Bonje met Buren uit tot aankomend najaar, dat heeft de presentator van het programma, Jochem van Gelder, laten weten. “We streven naar een grotere variëteit aan onderwerpen. We willen niet in iedere aflevering geluidsoverlast behandelen. Het aanbod is er, maar sommige onderwerpen hebben wat meer tijd nodig”, aldus Van Geleder.

SBS6-zenderbaas René Oosterman is heel tevreden met de resultaten van de laatste make-over van Shownieuws. “Shownieuws is urgenter geworden”, laat de zenderbaas weten. Het transformeren van Shownieuws is na de laatste make-over nu ook eindelijk klaar. “We zijn meer bezig met wat nu werkelijk het nieuws is.”

De tien interviewers Clairy Polak, Frénk van der Linden, Jan Douwe Kroeske, Leon Verdonschot, Klaas Drupsteen, Jan Jaap van der Wal, Susan Smit, Zarayda Groenhart, Linda Hakeboom en Paul van Liempt komen met een nieuwe zender InterviewPLUS. “Er is in Nederland een breed aanbod aan informatie, maar wat wij missen zijn de diepere verhalen”, laat Jeroen van Leeuwen, de bedenker van de nieuwe zender, weten.

Volgens het AD zullen er grote veranderingen plaatsvinden bij RTL Boulevard. Het programma trekt volgens hun te lage kijkers en een te hoge doelgroep. Om hier verandering in te brengen zouden zij onder andere YouTube-ster Enzo Knol inzetten. In een reactie aan Showbizznetwork liet RTL weten: “Dat is echt een storm in een glas water hoor. Al sinds de start in 2001 kijken we regelmatig of we binnen de formule accenten moeten verleggen”

Talpa Media BV, van mediamagnaat John de Mol, is verkocht aan de Britse televisiezender ITV. De Mol laat in een reactie weten: “Voor Talpa geeft dit een fantastische kans op sterke verdere groei. En voor mij persoonlijk betekent deze overname dat ik me geheel kan toeleggen op de creatie van grensverleggende nieuwe content.”  Radiozenders Radio 538 en Slam!FM, het aandeel in SBS Nederland en platenlabel 8Ball vallen buiten de deal en blijven in handen van De Mol.

Meer in het nieuws was afgelopen week: RTL5 met nieuw seizoen Hollands Next Topmodel, Edsilia Rombley, Charly Luske en Brownie Dutch in vakjury audities Junior Songfestival, Dotan en Kensington grootste kanshebbers 3FM Award en SBS6 past vroege editie Hart van Nederland aan.