National Geographic Channel verfilmt het verhaal van Jezus in 'Killing Jesus'

National Geographic Channel verfilmt het verhaal van Jezus in 'Killing Jesus'

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het is een verhaal dat vrijwel de hele wereld kent. 2,2 miljard mensen volgen wereldwijd de leer en ideeën van Jezus van Nazareth, maar de precieze historische details blijven vaak onderbelicht.

'Killing Jesus' schetst hoe zijn boodschap en filosofie, conflicteerde in de politieke, sociale en historische context van die tijd en leidden tot zijn vervolging en terechtstelling. Wereldwijde première op National Geographic Channel: Paaszondag 5 april om 21.00 uur.

Cast
Hoofdrollen in 'Killing Jesus' zijn weggelegd voor Kelsey Grammer (Partners, Boss) als de meedogenloos ambitieuze koning Herodes de Grote, die door Rome tot koning van Judea werd gekroond en alle jongensbaby’s in Bethlehem liet ombrengen. Stephen Moyer (True Blood) is Pontius Pilatus, de Romeinse prefect die opdracht gaf tot de kruisiging van Jezus. Haaz Sleiman (The Visitor) tekent voor de titelrol van Jezus en Rufus Sewell (Hercules) speelt Kajafas, hogepriester van Jeruzalem betrokken bij de samenzwering die leidde tot Jezus’ dood.

Over Killing Jesus
Het verhaal van Killing Jesus begint in de tijd waarin Jezus geboren wordt en koning Herodes de Grote de scepter zwaait over Jedea. Herodes voelt zich echter zo in zijn macht bedreigd, dat hij opdracht geeft alle jongens onder de twee jaar om te brengen. De jonge Jezus en zijn familie zijn op dat moment echter al gevlucht. Na een sprong in de tijd van 26 jaar volgen we hoe Jezus zijn boodschap begint te ontwikkelen en verspreiden en een groep toegewijde volgelingen om zich heen begint te verzamelen. Tegelijkertijd maken nieuwe politieke spelers, onder wie, Antipas (de zoon van Herodes) en de door Rome benoemde vorst Pontius Pilatus zich zorgen over de groeiende invloed van Jezus. Leiders in de Joodse tempel, Kajafas en Annas, trekken zijn leer en methoden in twijfel.

Politieke intriges, samenzweringen en machtsinvloeden leiden uiteindelijk mede door het verraad door een van zijn discipelen tot de arrestatie van Jezus en zijn kruisiging. Hij wordt begraven in een onbewaakt graf. Wanneer de rouwenden enige dagen later terugkeren om zijn lichaam te zalven, blijkt het lichaam verdwenen. Tot op de dag van vandaag is het lichaam van Jezus van Nazareth nooit gevonden.

National Geographic Channels International
National Geographic Channel vertoont documentaires die de wereld verkennen vanuit een uniek perspectief met een verrassende blik op wetenschap, technologie, geschiedenis, onderzoek, natuur en nog veel meer. De fascinerende verhalen zijn gebaseerd op een combinatie van gedegen onderzoek, avontuurlijke expedities en gepassioneerd filmwerk.