National Geographic met dramaserie over Albert Einstein

National Geographic met dramaserie over Albert Einstein

Geschreven door Daniël Schalk

National Geographic komt met een nieuwe serie over het leven van eigenzinnige wetenschapper Albert Einstein. De dramaserie Genius, waarin te zien is hoe Albert zich ontwikkelde naar het genie dat wetenschap naar een volgend niveau bracht, is de eerste dramaserie ooit van de tv-zender.

Hoewel het geniale gedachtegoed van Einstein de wereld nog steeds beïnvloedt, kennen maar weinigen de persoon Albert Einstein. Genius volgt het leven van Einstein, van zijn bescheiden afkomst als rebelse denker tot zijn wereldwijde bekendheid als bedenker van de relativiteitstheorie.

De serie, gebaseerd op de biografie van Walter Isaacson, ontrafelt de persoonlijkheid van het genie. Zijn vooruitstrevende filosofieën en principiële keuzes maakten zijn leven niet gemakkelijk tijdens de tweede wereldoorlog toen hij werd geconfronteerd met het toenemende antisemitisme in Europa.

Albert Einstein wordt in de serie van National Geographic vertolkt door Geoffrey Rush, bekend van Pirates of the Caribbean en The Kings Speech, en Johnny Flynn, bekend van Lovesick. Flynn portretteert de legendarische wetenschapper in zijn jonge jaren en Rush tijdens de piek van zijn carrière.

Genius is vanaf zondag 23 april, wekelijks, om 21:30 uur te zien op National Geographic.

Foto: National Geographic