MAX begint aan nieuwe serie Goedenavond dames en heren

MAX begint aan nieuwe serie Goedenavond dames en heren

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond begint de nieuwe MAX-dramaserie Goedenavond dames en heren. De nieuwe dramaserie is de langverwachte opvolger van de succesvolle MAX-serie Moeder, ik wil bij de Revue. Moeder, ik wil bij de Revue trok in 2012 wekelijks bijna 2 miljoen kijkers.

Het is nu eindelijk de beurt aan de nieuwe dramaserie van Omroep MAX, Goedenavond dames en heren. Goedenavond dames en heren speelt zich af in de late jaren 50 en vroege jaren 60, dé periode waarin de Nederlandse televisie een opmars van jewelste beleefde.

In de eerste aflevering maken we kennis met Ietje, gespeeld door Anna Raadsveld, Eef, gespeeld door Sophie Höppener, Benno, gespeeld door Huub Stapel, Will, gespeeld door Loes Luca, Annemarie, gespeeld door Anne-Marie Jung, Peter, gespeeld door Paul Kooij, en nog veel meer andere personages uit de nieuwe MAX-serie.

In de serie worden onder anderen de zussen Eef (19) en Ietje (21) gevolgd. Beide dochters van het kappersechtpaar Anton en Els van Dijk wordt gevraagd om auditie te doen voor televisieomroepster. Omroepdirecteur Peter, tevens oom van de zusters, zoekt echter maar één nieuw televisietalent. Waar voor de één een glamoureuze wereld opengaat, vol aandacht en faam, breekt voor de andere zus een tijd van persoonlijke tragedies en ingrijpende veranderingen aan.

Wat voor effect hebben deze grote verschillen op de band van de kappersdochters? Overwint zusterliefde van de op de loer liggende jaloezie? Deze en vele andere vragen worden gesteld bij de personages in de dramaserie Goedenavond dames en heren.

In de eerste aflevering maakt Peter bekend dat er 250.000 televisieaansluitingen zijn en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Voor hem is dit de perfecte aangelegenheid om in het verleden gemaakte fouten te herstellen. Hoe heugelijk zou het zijn als het eens zo beroemde zangduo Benno en Will speciaal voor dit feestelijke moment herenigd wordt?

Het ooit op handen gedragen koppel werd geliefd om hun komische liedjes en mooie ballades. Kort na de eerste Nederlandse tv-uitzending, op 10 oktober 1951, brak het duo om mysterieuze redenen. Benno heeft inmiddels een nieuwe zangpartner, de jonge, ambitieuze Annemarie. Will leidt al jaren een teruggetrokken bestaan met haar zus op het platteland. De volhardendheid waarmee Peter het duo weer probeert te herenigen roept vragen op in zijn omgeving.

De serie Goedenavond dames en heren is vanaf vanavond, 22:05 uur, 8 maandagen te zien bij Omroep MAX op NPO 1. De dramaserie is tot en met maandag 25 mei te zien op NPO 1. Op maandag 4 mei is er geen uitzending.

Goedenavond dames en heren wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met Kemna & Zonen.

Bekijk Goedenavond dames en heren op TVblik.nl/goedenavond-dames-en-heren