Nieuwsuur-correspondent Eveline Rethmeier naar RTL Nieuws

Nieuwsuur-correspondent Eveline Rethmeier naar RTL Nieuws

Geschreven door Daniël Schalk

Eveline Rethmeier gaat onderdeel uitmaken van het correspondententeam van RTL Nieuws. Zij vervangt hiermee Pauline Valkenet die RTL per 1 juni verlaat. Rethmeier was eerder freelance correspondent voor Nieuwsuur in Italië.

Momenteel werkt zij als verslaggever en coördinator op de politieke redactie van dit programma. Ook is zij regelmatig te gast als Italië-expert in o.a. De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Na als advocaat werkzaam te zijn geweest in Amsterdam en Londen, begon Eveline haar journalistieke loopbaan in 2011 op de redacties van College Tour en Nieuwsuur met als specialisme Italië. Rethmeier gaat zich vestigen in Rome en begint op 1 juni.

“Ik kijk er ontzettend naar uit om voor RTL Nieuws te berichten vanuit Rome”, laat Eveline Rethmeier weten. “Italië is een land dat ik door en door ken, maar dat me nog altijd blijft verbazen. Het zijn interessante tijden in Italië: een diepe economische crisis waar het land niet uit lijkt te komen, vluchtelingen die met gammele bootjes de kusten bereiken en een paus die een frisse wind door het Vaticaan laat waaien. Genoeg te vertellen dus! Ik hoop de kijkers te verrassen met mooie verhalen en ze mee te kunnen nemen in mijn fascinatie voor het land.”

RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar is blij met de nieuwe correspondent in Italië. “Italië is veel meer dan het vakantieland van prachtige kerken, pizza en pasta. Daarom vinden wij het ook zo belangrijk om er een correspondent te hebben. Om ons mee te nemen in alle relevante gebeurtenissen. Van de uitdijende vluchtelingenstroom tot de meest recente spectaculaire archeologische opgraving.”

Bekijk het RTL Nieuws op TVblik.nl/rtl-nieuws