Tooske en Bastiaan met nieuw programma 'Zo zijn we niet getrouwd'

Tooske en Bastiaan met nieuw programma 'Zo zijn we niet getrouwd'

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Tooske en Bastiaan Ragas gaan in het nieuwe EO-programma 'Zo zijn we niet getrouwd' aan de slag met stellen die hun relatie een nieuwe kans willen geven. “Wat als je relatie op een dood spoor zit, er altijd ruzie en irritatie is en de kinderen de dupe worden? Gooi je de handdoek in de kring of knok je ervoor?”, aldus een woordvoerder van de EO.

De deelnemers van het nieuwe EO-programma worden gevolgd door camera’s die in hun huis worden opgehangen. De stellen worden door middel van de beelden geconfronteerd met hun eigen gedrag. Daarna maken Tooske en Bastiaan samen met een team van therapeuten een plan van aanpak en moet het stel keihard aan het werk.

Het programma helpt de deelnemers om vast ingesleten negatieve patronen te herkennen en vervolgens te doorbreken. “Wij zijn geen therapeuten, maar het samen terugkijken naar je eigen gedrag helpt enorm”, laat Bastiaan weten. “De confrontatie met je eigen gedrag helpt je om te beseffen wat er mis gaat. Pas dan kan je ruimte maken om er iets aan te doen.”

Bastiaan en Tooske praten met de deelnemers over wat ze anders moeten doen. “We gaan met elkaar in gesprek en doen oefeningen die laten zien hoe dingen ook anders kunnen. Ik vind het vaak heel ontroerend om te zien wat je met een open houding en eerlijke gesprekken teweeg kunt brengen.”

“Deze stellen willen echt hun relatie een nieuwe kans geven, daarom hebben zij zich opgegeven”, zegt Tooske. “Het is heel bijzonder dat zij ons hun vertrouwen geven en daar gaan we dan ook heel zorgvuldig mee om. We gebruiken geen eenvoudige formule, we maken samen met de professionele therapeuten maatwerk voor elk stel opnieuw. Daarbij staat het belang van het paar voorop.”

Tooske denkt dat mensen thuis zich in de deelnemers herkennen. “Heel veel situaties zullen heel herkenbaar zijn voor mensen die naar het programma kijken. Het is prachtig als wij paren een zetje de goeie richting kunnen geven in het verbeteren van hun relatie.”

Tooske en Bastiaan worden voor het EO-programma ondersteund door een team van therapeuten. De deelnemende stellen aan 'Zo zijn we niet getrouwd' worden na de opnames van het tv-programma nog een half jaar begeleid door een relatietherapeut.

Bekijk 'Zo zijn we niet getrouwd' op TVblik.nl/zo-zijn-we-niet-getrouwd