Recensie: De Wensboom

Recensie: De Wensboom

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Wensen komen uit dankzij Johnny de Mol''

RTL 4 komt donderdagavond met een nieuw programma: De Wensboom. In dit programma gaat presentator Johnny de Mol op pad om de wensen van kinderen uit te laten komen. De kinderen mogen een wens voor een ander opschrijven en in De Wensboom hangen.

Voor Johnny de taak om een aantal wensen uit te kiezen. Samen met de kinderen gaat Johnny er alles aan doen om deze wensen uit te laten komen. De wensen van de kinderen zijn vaak eerlijk en oprecht. Voor Johnny is het dan ook een mooi idee om juist naar de kinderen te luisteren.

Dit programma doet meteen sterk denken aan een programma van SBS6. In een onderdeel van Wie Goed Doet?! vervult presentatrice Renate Gerschtanowitz ook wensen van kinderen. Dit is een onderdeel van dit feelgood programma. De trend om iets te doen voor een ander gaat verder. 

Iets doen voor een ander op een speciale manier. Dat is één van de insteken van De Wensboom. Voor Johnny is dit een ideaal programma. Ervaringen met wensen voor anderen heeft de presentator al. Zo zag de kijker hem al in het programma Syndroom. Daarin zorgde Johnny ervoor dat wensen uitkwamen voor mensen met een beperking.

Nu gaat Johnny samen met kinderen op pad om hun wens voor een ander uit te voeren. Dit zorgt voor emotionele maar vooral mooie televisie. Het is eerlijk, oprecht en bovendien goed gemaakt. Er wordt echt alles uit de kast gehaald om de wens zo goed mogelijk te laten uit komen .

''Iedere wens is erg speciaal''.

De Wensboom laat de kinderen nadenken voor een ander. Iets wensen voor jezelf is natuurlijk veel makkelijker, maar voor een ander is nog veel leuker. De kinderen komen met de leukste en mooiste wensen voor een ander. Het is voor Johnny dan ook niet eenvoudig om een wens uit te kiezen. Iedere wens is erg speciaal.

Zodra Johnny de wensen uit kiest zijn de kinderen dan ook enorm enthousiast. Iets doen voor een ander, levert natuurlijk leuke televisie op. De kijker ziet hoe oprecht de wensen van de kinderen zijn. Vaak zit er achter de wens een enorm verhaal. Dat verhaal wordt goed in beeld gebracht door RTL 4.

De Wensboom past perfect bij RTL 4 en is een aanvulling voor de commerciële zender. Wensen te zien uitkomen is niet nieuw op televisie. Maar de manier waarop De Wensboom dit invult is toch wel ontzettend bijzonder te noemen. Door de open en enthousiaste houding van Johnny, weet hij dit programma op een goede manier neer te zetten.

Dit programma zorgt voor een bijzonder positief gevoel voor de kijker. Het is een programma met een lach en een traan. Iedereen heeft wel een wens voor een ander. Om te zien dat een kind een wens heeft voor een familielid of een klasgenoot, is ontzettend mooi.

''Een aanwinst voor RTL 4''. 

Het programma is dan ook een aanwinst voor RTL 4. Een programma zoals De Wensboom is dan ook nieuw. De manier waarop Johnny zich opstelt is dan ook erg positief. In eerste instantie zou Natasja Froger dit programma presenteren, maar Johnny doet het op geheel eigen en professionele wijze.

Voor Johnny is dit een nieuw en fantastisch programma. Het lijkt er op alsof Johnny zich steeds meer gaat inzetten voor een ander. In zijn programma Syndroom maakte hij al een onvergetelijke indruk op de kijker. Nu gaat hij zelfs een stapje verder in De Wensboom.

Hoe fijn is het om te zien dat een wens uit komt. Vooral de manier waarop, Johnny doet zijn uiterste best hiervoor. RTL 4 heeft goed een goede presentator ingeschakeld voor De Wensboom. Het programma en de presentator lijken enorm goed bij elkaar te passen.

''Een eerlijk, oprecht en mooi programma, daarvan zouden er meer van gemaakt moeten worden''. 

De kijker zal dit ook ongetwijfeld vinden. De programma's met Johnny worden dan ook vaak goed bekeken. De Wensboom is een mooi gemaakt programma, dat makkelijk is om te volgen voor de kijker. Iets wensen voor een ander, dat is iets wat iedereen wel zou willen. Nu is die kans er om daadwerkelijk uit te komen.

Een boom is een mooi symbolisch onderdeel van dit programma. Een boom begint, net als de wens, als iets kleins en kan dan uitgroeien tot iets moois en groots. Voor Johnny de taak om de wens op een zo goed mogelijke manier uit te laten komen, oftewel op een mooie manier te laten groeien tot iets sterks.

Een wens voor een ander komt geheel als verrassing. Dat is een fantastisch mooi beeld voor de kijker. Iets goed doen voor een ander, zonder er zelf beter van te worden is een positieve trend. Deze trend ontwikkelt zich steeds meer en meer. Niet alleen bij RTL 4, maar ook bij concurrent SBS6.

Dit is misschien wel één van de mooiste en oprechtste programma's die RTL 4 in 2015 uitgezonden heeft. Het jaar 2015 duurt nog lang, maar dit nieuwe programma maakt zeker een diepe indruk bij de kijker. Ook bij de recensent, maakte De Wensboom een diepe en positieve indruk.

De Wensboom is dan ook een eerlijk, oprecht en mooi programma. Daar zouden er meer van gemaakt moeten worden. 

De Wensboom is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk De Wensboom op TVblik.nl/de-wensboom