Olaf Koens nieuwe RTL Nieuws-correspondent Midden-Oosten

Olaf Koens nieuwe RTL Nieuws-correspondent Midden-Oosten

Geschreven door Daniël Schalk

Olaf Koens wordt de nieuwe vaste correspondent in het Midden-Oosten voor RTL Nieuws. Dit najaar volgt hij Roel Geeraedts op, die dan naar Nederland terugkeert. De 29-jarige Koens is sinds 2011 freelance correspondent voor RTL Nieuws in Moskou en sinds 2013 ook voor de Volkskrant.

Hij deed onder meer verslag van de herverkiezing van Poetin, de annexatie van de Krim en het neerhalen van de MH17. Eerder dit jaar werd hij verkozen tot Journalist van het Jaar 2014. Olaf gaat zich net als de huidige correspondent vestigen in Tel Aviv, maar zal verslag doen uit de hele regio.

“Met deze baan gaat een langgekoesterde droom in vervulling. Na tropenjaren in Rusland is het tijd voor verandering. Een andere standplaats, een andere taal, een andere dynamiek”, laat Olaf Koens weten. “Het correspondentschap in het Midden-Oosten is een van de zwaarste posten in de journalistiek. Het wordt rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.”

Koens kijkt uit naar zijn nieuwe standplaats. “Ik kijk er ontzettend naar uit om voor RTL Nieuws, op alle mogelijke platformen, op een betrokken en persoonlijke manier verslag te doen. Van Beirut tot Bagdad, van Tripoli tot Tel-Aviv. Onbevooroordeeld, maar met oog voor de grote lijnen en het kleine detail.”

RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar vind Koens een waardige opvolger van Geeraedts. “Olaf is een journalist die -onverschrokken- overal op af stapt. Hij heeft het karakter om een van de moeilijkste regio’s ter wereld aan te kunnen. En het talent om juist díe verhalen te vertellen die het wespennest Midden-Oosten behapbaar maken. Via tv-verhalen, kruisgesprekken én een onuitputtelijke online aanwezigheid. In Olaf hebben we een waardige opvolger voor Roel Geeraedts en Conny Mus gevonden.”

Bekijk het RTL Nieuws op TVblik.nl/rtl-nieuws