Showbizznetwork weekoverzicht - week 24 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 24 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Penoza, Voetbal Inside, de Tour de France en het Songfestival in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 24.

RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens maakte afgelopen maandag een grote blunder. Op Twitter plaatste de verslaggever een foto van zijn televisie, alleen had Koens niet door dat zijn naakte lichaam in de televisie weerspiegelde. “Jezus Christus. Ja mensen, kijk maar eens goed - ik heb 'm niet versleten met plassen. Now go fuck yourself”, reageerde Koens na het verwijderen van de foto.

SBS6 komt met een nieuw programma waarin de zender opzoek gaat naar de leukste moppentappers. In het nieuwe programma maken grappige mensen met een leuke mop kans op €250 euro. SBS6 roept de grappigste Nederlands op om in een filmpje hun mop te vertellen. Onder de ingezonden filmpjes verloot de zender vier keer €250 euro en de leukste moppentappers worden uitgenodigd in de studio.

Het RTL7-voetbalprogramma Voetbal International komt na de zomer terug onder de naam Voetbal Inside. Het programma staat volledig los van het gelijknamige voetbalblad waarmee het programma afgelopen jaar in conflict raakte. VI gaat in het nieuwe seizoen verder onder zijn oude naam Voetbal Inside. “Alsof er niets aan de hand is”, zei Johan Derksen maandag tijdens de laatste Voetbal International.

Het nieuwe RTL4-programma Grillmasters: Wie Is De Beste BBQ’er Van Nederland?, met Herman den Blijker en Martijn Krabbé, is afgelopen dinsdag van start gegaan met 909.000 kijkers. Lieke van Lexmond trok voor het nieuwe RTL4-programma van Herman en Martijn wel een miljoenenpubliek. Naar haar RTL4-programma Mijn Leven In Puin keken afgelopen dinsdagavond 1.108.000 mensen.

Måns Zelmerlöw, winnaar van het Eurovisie Songfestival 2015, zei afgelopen dinsdag in RTL Late Night dat hij de TV-productie van Trijntje Oosterhuis op het Eurovisie Songfestival slecht vond. “Ik vond het liedje goed, ik vond haar goed, maar de TV-productie niet. Het pakte mijn aandacht niet”, zei Måns. De Zweedse Songfestival-winnaar had overigens wel verwacht dat Trijntje de finale zou halen.

De NOS neemt dit jaar na twaalf jaar afscheid van de Tour de France-talkshow De Avondetappe met Mart Smeets voor een compleet nieuw programma gepresenteerd door NOS-presentatoren Dione de Graaff en Gert van ’t Hof. Dione reist voor het programma Studio Tour mee met de Tour de France. Gert doet op zijn beurt verslag vanuit de studio in Hilversum waar elke avond deskundigen aanschuiven.

De populaire KRO-dramaserie Penoza keert zondag 6 september terug op NPO 3. In het vierde seizoen probeert Carmen er weer bovenop te komen nadat ze is neergeschoten. Haar herstel gaat langzaam maar gestaag. De cast van Penoza, bestaande uit onder andere Monic Hendrickx, Loek Peters, Gijs Naber en Raymond Thiry, wordt in het vierde seizoen aangevuld door Barry Atsma en Jacob Derwig.

Jarenlang waren Giel Beelen en Gerard Ekdom te horen in de vrijdagnacht van 3FM. Van 01:00 tot 04:00 uur maakte Giel zijn radioprogramma Nachtegiel en daarna maakte Gerard tot 07:00 uur het radioprogramma Ekdom In De Nacht. Giel stopte in 2013 met zijn nacht-programma nadat Gerard al in 2012 was gestopt. Op vrijdag 17 juli presenteren Giel en Gerard nog één keer de Vrijdag Freaknacht tussen 01:00 uur tot 05:00 uur op NPO 3FM vanwege het vertrek van Gerard naar NPO Radio 2.

De dramaseries Dokter Tinus en Danni Lowinski moeten plaatsmaken voor de Champions League dat vanaf dit najaar op SBS6 wordt uitgezonden. De Champions League-wedstrijden worden altijd op dinsdag- en woensdagavond gespeeld en om beide series niet steeds te hoeven onderbreken verhuizen de series. “De dramaseries Danni Lowinksi en Dokter Tinus verhuizen naar de maandag, dat wordt onze vaste drama-avond”, zei SBS-baas Peter Lubbers donderdag in De Telegraaf.

Luuk Ikink, de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night, is deze zomer de sidekick van Radio 10-DJ Tim Klijn in het radioprogramma Tim In De Morgen op Radio 10. Luuk vervang vanaf maandag 27 juli, twee weken lang, Tim’s-sidekick Nicolas Ruis tijdens zijn vakantie. Ikink presenteerde voor zijn tv-klus in de RTL4-talkshow RTL Late Night het NPO Radio 1 programma BNN Today.

De Tour de France-talkshow Tour du Jour van RTL7 reist dit jaar mee met de Tour. Het programma wordt drie weken lang vanaf zes verschillende campings in Nederland en Frankrijk gepresenteerd. Wilfred Genee reist met Michael Boogerd en Eddy Planckaert de Tour achterna met de Tour du Jour-camper om verslag te doen van de Tour. De studio wordt ingericht onder een luifel bij de Tour du Jour-camper.

Chris Zegers is de nieuwe presentator van het BNN-programma Down Voor Dummies. Zegers neemt het stokje over van Barry Atsma en volgt in het tweede seizoen van Down Voor Dummies Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd, vier jongeren met het syndroom van Down. Het is het eerste programma voor Chris dat niets met reizen te maken heeft. In het programma praat de presentator met Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd over zelfstandigheid, hun ambities en de liefde.

Beau van Erven Dorens keert terug bij RTL Boulevard. Albert Verlinde maakte donderdag bekend dat Beau binnenkort zijn comeback zal maken als presentator bij RTL Boulevard. “We zitten echt ongelooflijk op je te wachten. Ik heb gehoord dat het gewoon gaat gebeuren. Het komend jaar gaat Beau af en toe op jouw plek zitten om heerlijk weer RTL Boulevard te presenteren en hij is van harte welkom”, aldus Albert.

Linda de Mol keert half augustus terug met haar interviewprogramma Linda’s Zomerweek, dat heeft een woordvoerster van RTL4 afgelopen vrijdag aan het AD bevestigd. Linda ontvangt in de talkshow een week lang, elke dag, twee bekende gasten. De eerste twee seizoenen van Linda’s Zomerweek trok dagelijks een miljoenenpubliek. Het is nog niet bekend wie er in het derde seizoen langskomen.

Thijs Römer werkt momenteel al aan een serie van zijn debuutroman Weemoedt, dat afgelopen donderdag is uitgekomen. Het was eigenlijk nooit de bedoeling geweest om een boek te maken, vertelde Thijs vrijdag in RTL Late Night. Na een gesprek met een uitgeverij besloot Römer er een boek van te maken. “Ik ben ook onderhand al bezig met RTL aan de serie”, verklapte Thijs. De serie komt volgend jaar op RTL5.

De politieserie Moordvrouw krijgt een vijfde seizoen. Na de seizoensfinale van het vierde seizoen was het even onduidelijk of er een nieuw seizoen zou komen. Het leek er in de seizoensfinale op dat Fenna, gespeeld door Wendy, de ontploffing niet zou overleven. Hoofdrolspelers Wendy van Dijk en Thijs Römer maakte vrijdagavond in RTL Late Night bekend dat Moordvrouw doorgaat en mét Fenna.

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Bijna 50 miljoen kinderen en jongeren kunnen door oorlog niet of niet regelmatig naar school. Er zijn geen onderwijsmaterialen beschikbaar, er is geen geld om naar school te gaan en scholen zijn verwoest. "Een groot conflict berooft jongeren van scholing en toekomstperspectief. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen", aldus 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers.