Veel Songfestival nummers in de Itunes top 30

Veel Songfestival nummers in de Itunes top 30

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Nog geen week na de finale van het Eurovisie Songfestival, leeft de muziek deze week enorm op. Maar liefst zes Songfestival nummers komen deze week nieuw binnen in de Itunes top 30. De eerste nieuwe binnenkomer is Il Volo met het nummer Grande Amore. Deze groep trad op voor Italië en werd daarmee derde, net achter Rusland.

Twee plekken hoger komt Polina Gagarina nieuw binnen met het nummer A Million Voices. Deze zangeres werd voor Rusland tweede werd op het Eurovisie Songfestival. Het succesvolle duo Mark Ronson & Bruno Mars zakken in hun 28ste week van 18 naar 25. Op die plek staat hun single Uptown Funk.

Vorig jaar werden The Common Linnets tweede op het Eurovisie Songfestival. Deze week winnen ze één plek en komen uit op nummer 24. Daar staat de nieuwe single We Don't Make The Wind Blow. Nog een nieuw nummer op 22. Daar staan Madcon & Ray Dalton met het nummer Don't Worry. 

Zangeres  Taylor Swift komt samen met Kendrick Lamar nieuw binnen op nummer 19. Na Shake It Off, Blank Space, Style is het nu aan Bad Blood om de Itunes te veroveren. Bad Blood is de vierde single van het succesvolle album 1989. Inmiddels is de bijbehorende videoclip op Youtube massaal bekeken.

Een plek hoger staan Eline Born & Stig Rästa. Zij vertegenwoordigden Estland op het Eurovisie Songfestival met het nummer Goodbye To Yesterday. Met dit nummer werd dit duo zevende in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ook Australië mocht eenmalig meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

Zanger Guy Sebastian deed mee voor Australië met het nummer Tonight Again. Met dit nummer komt de zanger nieuw binnen op nummer 17. Zes plekken verlies voor Omi met zijn Cheerleader. In totaal staat Omi al 21 weken in de Itunes top 30.

Felix Jaehn & Jasmine Thompson komen samen binnen op nummer 15. Daar staat het nummer Ain't Nobody (Loves Me Better). Niet alleen Omi verliest, ook Guus Meeuwis verliest enorm. Vorige week kwam Jij Bent De Liefste nieuw binnen op 3. Deze week zakt het nummer 10 plekken en komt uit op nummer 13.

Zanger Adam Lambert stijgt deze week 5 plekken. Zijn single Ghost Town komt deze week uit op nummer 10. De vriendin van Youtube-ster Enzo Knol staat ook in de Itunes top 30. Dee komt nieuw binnen op nummer 8 met het nummer You.

Major Lazor & MO & dj Snake zakken drie plekken. De single Lean On zakt van 3 naar nummer 5. Op nummer 4 staat de Belgische inzending van het Eurovisie Songfestival. Zanger Loïc Nottet staat daar met zijn single Rhythem Inside. Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival werd België vierde.

Tussen alle Songfestival nummers komt Ali B ook de Itunes binnen. Samen met Ruben Annink komt de rapper  nieuw binnen op nummer 3 met het nummer Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn. Tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door was de rapper tot tranen geroerd om over dit nummer te vertellen.

De grote winnaar van het Eurovisie Songfestival is de hoogste nieuwe binnenkomer deze week. De Zweedse zanger Måns Zelmerlöw komt nieuw binnen op nummer 2. Daar staat het nummer Heroes dat met 365 punten als winnaar uit de bus kwam, voor Zweden, bij het Eurovisie Songfestival.

Helaas voor Måns Zelmerlöw staat Kenny B nog altijd op nummer 1. Zijn single Parijs is ook deze week de populairste nummer in de Itunes top 30. De concurrentie is deze week wel volop aanwezig, maar nog staat de zanger op de eerste plek.

De Itunes top 30 is iedere vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur en zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op Q-music.