Voetbal International wordt weer Voetbal Inside

Voetbal International wordt weer Voetbal Inside

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond was de laatste uitzending van Voetbal International. Het praatprogramma van presentator Wilfred Genee stopt met dit seizoen. Na veel onenigheid met het voetbalblad Voetbal International is besloten dat het RTL 7-programma van naam moest veranderen.

Volgens voetbaldeskundige Johan Derksen was het afgelopen seizoen een ''saai'' seizoen. Geen enkele keer had Derksen woordenwisselingen of ruzie met de presentator. Dat is in de zeventien jaar vrij uniek, aldus Derksen. Voor Genee ook een klein beetje een emotioneel moment.

Maar de trouwe voetbalfans hoeven het programma zeker niet te missen. Voetbal International keert gewoon weer terug voor een nieuw seizoen. De naam gaat dan wel veranderen. De oude vertrouwde naam Voetbal Inside komt weer terug. ''Alsof er niets aan de hand is'' ligt Derksen toe. 

De vorige uitzending van Voetbal International werd op maandag 1 juni, door 699.000 mensen bekeken. Daarmee was deze uitzending het best bekeken programma van de maandagavond voor RTL 7. In de top 25 van best bekeken programma's eindigde de uitzending op plek 16. Het marktaandeel voor RTL 7 kwam toen uit op 10,8 %.

Bekijk de laatste aflevering van Voetbal International terug via TV Blik.