Johan Derksen wil blad maken van Voetbal Inside

Johan Derksen wil blad maken van Voetbal Inside

Geschreven door Daniël Schalk

Johan Derksen, de oud-hoofdredacteur van Voetbal International en vaste tafelgast van Voetbal Inside, wil een nieuw voetbaltijdschrift beginnen. Samen met Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kaay jr. en Johan Boskamp wil hij het gelijknamige blad Voetbal Inside beginnen.

RTL en het blad Voetbal International verbroken begin dit jaar de samenwerking waardoor RTL besloot een nieuw voetbalplatform op te gaan richten. Sinds dit najaar is het voetbalprogramma Voetbal Inside te zien op RTL7 en op voetbalinside.nl is het laatste voetbalnieuws te vinden.

Johan Derksen zou graag nog een stap verder gaan met het nieuwe platform, dat zei hij in de VARAgids. “Op 10 september gaan we beslissen, we zijn al in gesprek met verschillende uitgeverijen. En we nemen allemaal ons netwerk mee”, laat de voetbaldeskundige dinsdag weten.

Derksen is ook van plan om net als het blad Voetbal International boeken uit te gaan geven onder het gelijknamige label Voetbal Inside. Voetbal International bracht onder hun eigen label onder andere de boeken Gijp, over René van der Gijp, en Kieft, een biografie over oud-voetballer Wim Kieft.

Wilfred Genee, de presentator van Voetbal Inside, heeft tegenover Quote bevestigd dat de uitspraken van Johan kloppen. “Oh my god, heeft Johan zich weer verluld? Ach wat. Het is zo. We gaan erover nadenken”, zegt de ervaren sportpresentator tegen het magazine.

De RTL-presentator doet er nog een schepje bovenop. “In eerste instantie zal het gaan om een kwartaalblad, waarbij we allemaal onze expertise inbrengen. Ben nu op weg naar de uitgever. Zeg niet welke”, aldus Genee. Of het blad er echt zal komen zal binnenkort duidelijk worden.