Ruim 200.000 kijkers zien King Kong

Ruim 200.000 kijkers zien King Kong

Geschreven door Sebastiaan Boers

Donderdagavond zond Veronica de ruim drie en een half uur durende film King Kong uit. Deze film uit 2005, die geregisseerd is door Peter Jackson, werd bekeken door 242.000 mensen. In deze film spelen onder andere Naomi Watts en Adrien Brody de hoofdrollen. De film gaat over de band tussen mens en dier. De gigantische gorilla King Kong krijgt een band met Watts.

Meerdere malen red Kong het leven van zijn geliefde Watts. Ondertussen is Brody samen met anderen haastig op zoek naar haar. Dit brengt de nodige gevaren met zich mee. Niet alleen Kong is gigantisch, op het eiland wonen ook dinosauriërs. De spannende film duurde tot net na middernacht.

In de trend die Jurassic World met zich mee brengt, doen de zenders er alles aan om mee te liften met dit succes. De dino's zijn weer helemaal terug van weggeweest. Sinds gisteren is deze nieuwste dino film, Jurassic World, in de bioscoop te zien. Reden genoeg voor Veronica om de oude dino films opnieuw uit te zenden. 

Maandagavond zond Veronica Jurassic Park uit. Deze film werd bekeken door 331.000 kijkers. Dinsdagavond kwamen het tweede en derde deel op Veronica. Lost World: Jurassic Park, het tweede deel, werd bekeken door 478.000 kijkers. Het derde deel, Jurassic Park 3, wist op de late dinsdagavond nog 287.000 kijkers te trekken.

Veronica ziet dankzij de 242.000 kijkers voor King Kong een marktaandeel binnen komen van 5,6 %. De film staat niet in de kijkcijfer top 25 maar deed het wel beter dan Mickey Blue Eyes. Die film werd uitgezonden door RTL 8 en werd bekeken door 202.000 kijkers. Het marktaandeel voor RTL 8 komt daarmee uit op 4,1 %.

Het ''zusje'' van Veronica, Net5, zond ook een film uit. De film Adjustment Bureau deed het beter dan King Kong. In totaal keken er 333.000 mensen naar deze thriller uit 2011. Matt Damon, Emily Blunt en Anthony Mackie spelen de hoofdrol in deze film. Het marktaandeel voor Net5 komt met deze kijkcijfers uit op 6,8 %.

Dit blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.