Big Brother Rewind: Gunfactor zorgt voor verdeeldheid in de groep
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Big Brother Rewind: Gunfactor zorgt voor verdeeldheid in de groep

Geschreven door Frannie Smit Laatste update:

Elke zaterdag blikt Frannie terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Maandag

Of de koffer actie van Lenie hem echt fataal is geworden zullen we nooit zeker weten, maar wel heeft hij afgelopen zaterdag zijn Big Brother avontuur, met de minste stemmen van de kijkers, moeten beëindigen.

We starten de nieuwe week met King en Queen week. De draaideur maakt duidelijk dat Lenie en Ashley beide niet terugkeren in het huis. De bewoners zullen deze week strijden tegen de King en Queen. Het speculeren begint. Toch Lenie of Ashley of misschien wel een nieuwe bewoner?

De duo’s mogen een wens doen bij de wens put. Slechts 1 wens zal in vervulling gaan. Al snel zijn ze eruit en gaan ze voor de groepsdiner wens van Dilano en Jimmy. Alleen Tom lijkt niet happy hiermee.

Tja, “soap” Tom: Doriana deelde een sneer uit aan Tom, die zweerde op zijn zoontje, aangezien het haar stoort dat hij altijd zijn zoontje gebruikt om zijn zin te krijgen. Ronahi geeft in een gesprek met Tom aan dat het haar opvalt dat hij altijd zo fel naar Dilano reageert. Anderen bewoners zien ook hoe Tom lastig omgaat met teleurstellingen.

Ashley neemt haar intrek in het “creepy” 2de huis van Big Brother. Het ziet het eruit als haar allergrootste nachtmerrie waarin ze zelfs een leeg harnas verdenkt. Big Brother kroont haar tot Queen en naast elke Queen hoort een King en dat is nieuwe bewoner Glenn.

In het kasteel kunnen ze niet genomineerd worden. Wél moeten ze hun kroon en troon verdedigen. Samen bepalen ze de producten en prijzen voor de wall. De prijs is van belang, want wat de bewoners uitgeven aan coins krijgen de King en Queen ook.

De bewoners verzamelen in de gameroom voor een zwart gordijn. Het doek valt en de “balkonscène” onthuld Ashley en Glenn en dit maakt de bewoners hyper. Ashley geniet, vanaf haar troon, volop van dit spektakel.

Dinsdag

Er is Royal post waarin staat dat de King en Queen de grondwet mogen bepalen. Ze kiezen ervoor de bewoners het huis te laten bewaken, in de tuin voor de deur, zodra het alarm gaat. Ook bepalen de King en Queen nieuwe producten voor in de wall. Glenn lijkt weinig inbreng te hebben want de Queen is wat overheersend.

Het nieuwe weekmenu bestaat uit witvis, zilverrijst en courgette. Vegetarische Ariana blijkt, tot verbazing van sommige, wél vis te eten. Het slachten van vis vindt zij niet erg.

In de King en Queen game strijden de bewoners met als inzet Ashley en Glenn van de troon stoten. Het winnende duo zal de nieuwe regerende King en Queen worden. Het oplossen van het doolhof vergt een goede samenwerking. Helaas verloopt dit niet bij alle duo’s soepel. Het regende duo heeft mee kunnen kijken hoe de overige duo’s het spel spelen en dit blijkt in hun voordeel aangezien zij er met de winst vandoor gaan en hiermee hun titel behouden.

Randy trekt het na het doolhof spel niet meer een duo te vormen met Ariana. Randy bespreekt later de game samenwerking met Ariana aangezien haar gedrag hem dwars zit. Ariana pakt dit goed op en snapt dat hij haar soms wat hysterisch kan vinden. Ariana is bijzonder in sommige dingen, maar ook Randy was, naar mijn mening, niet heel erg gemotiveerd in dit spel.

Woensdag

De King en Queen voegen een nieuwe grondwetregel toe. Nou ja, de Queen overruled de King en gaat voor háár grondwetregel en dat is elke ochtend en avond met elkaar tandenpoetsen. Volgens Big Brother en Glenn is Ashley soms wat bazig.

De draaideur tovert het grote landenboek tevoorschijn met de tips om dit boek goed te lezen en te bestuderen en geen tijd te verliezen. Ashley en Glenn krijgen dit boek en tips ook. Ashley heeft nog nooit van de Kreeftskeerkring gehoord, maar volgens haar is dat dé plek waar alle kreeften leven… beetje lachwekkend is het wel.

Dan is er opnieuw kans op de titel King en Queen door een game waarin 1 van het duo zich moet inspannen en de ander langere tijd in een kleinere ruimte moet kunnen verkeren. Dat die kleine ruimte een kooi blijkt te zijn met vooral veel openingen maakt dat het niet heel claustrofobisch kan aanvoelen.

Door juiste antwoorden te geven moet 1 duo lid zichzelf te pletter rennen en zoveel mogelijk zandzakjes verzamelen, want je duo moet zo snel mogelijk uit die “angstige” kooi bevrijd worden om op de rode knop te drukken. Ronahi en Tom zetten de snelste tijd neer en zijn hiermee de nieuwe Queen en King. Ashley en Glenn hebben genoten van hun vorstendom, maar zijn hun Royal titel kwijt en maken een iets minder koninklijke entree in het huis.

Als Glenn en Ashley zich willen opofferen om de nacht op de bank door te brengen in verband met het alarm uit Basiri zijn wantrouwen naar hen toe. Hij denkt dat ze binnen zijn om de boel te saboteren. Basiri krijgt nu al last van waanbeelden. Ashley maakt duidelijk dat ze niks te verbergen hebben, maar juist willen helpen.

Donderdag

Na het ontbijt, voordat ze aan de dag beginnen, moeten de bewoners 10 push-ups doen. Dit is een nieuw toegevoegde grondwetregel van King Tom en Queen Ronahi. Het niet naleven van deze regels is €500 uit de pot.

Vandaag is het laatste kroongevecht en wie wint is safe. Gunt het volk een ander duo het koningschap en hiermee vrijstelling? Ronahi en Tom zijn hier ook bij. De bewoners gaan, zonder deze laatste 2, per duo naar een andere ruimte in het huis waar voor ieder duo een rode knop staat waar ze anoniem binnen 2 minuten op kunnen drukken als ze willen dat de huidige Queen en King weg moeten.

Al snel is er gedrukt en moet er met elkaar een andere Queen en King worden gekozen. Wederom afzonderlijk van elkaar. Wel met elke keer een nieuw duo op de stip. Die manier werkt niet omdat niet alle duo’s een ander duo wat lijken te gunnen. Dus kiezen ze in de groep, dus nu niet anoniem, per duo voor wie zij zouden gaan als nieuwe King en Queen. Dilano & Jimmy en Tyron & Doriana zijn de duo’s waar het tussen gaat.

Tyron zijn gezicht spreekt boekdelen als blijkt dat Randy onverwacht verrassend kiest voor Dilano en Jimmy die hiermee de meeste stemmen hebben binnen gehaald. De laatste kans voor de bewoners om alsnog op de rode knop te drukken en niet voor dit duo te gaan wordt niet benut en dus zijn Dilano en Jimmy de nieuwe King en Queen en zijn hiermee ook vrijgesteld van nominatie.

In de dagboekkamer worden de nieuwe King en Queen gekroond en zij zijn blij dat de anderen het hun gunnen Zij voelen zich een beetje de underdog in de groep en vooral Dilano is hierdoor meer tactisch bezig met het spel. De vrijstelling komt als geroepen aangezien die hem even rust en ruimte geeft om echt zichzelf te kunnen zijn. Hij twijfelt of hij dat in de groep wel kan.

Ashley deelt met Alice dat haar ogen geopend zijn tijdens dit spel. Doriana vangt dit op en wil weten wat er is. Een beetje fel zegt Ashley dat ze het tegen Alice heeft. Doriana vraagt zich af of zij wat fout heeft gedaan. Ashley voelt zich niet geroepen altijd alles wat ze tegen iemand zegt ook meteen met iedereen te delen.

Doriana vindt dit heftig en Ashley loopt boos naar buiten. Zij laat aan Karen en Ariana weten dat het haar dwars zit dat iemand 2x vraagt om vrijstelling. In een gesprek met Doriana uit Ashley haar verbazing hoe zij het spel speelt. Ze kan niet begrijpen dat mensen zichzelf blijven promoten en daarbij komt dat Ashley vorige week Doriana heeft gered en nu ziet ze dat Doriana zichzelf promoot, maar geen ander duo kiest voor de winst. Doriana zegt voor Alice en Danny gekozen te hebben, maar Ashley heeft dit blijkbaar niet goed opgevangen. Ashley geeft toe als het zo is gegaan dat het haar fout is. De excuses worden aanvaard.

Vrijdag

Twee jarigen in het huis. Glenn en Basiri worden toegezongen door de bewoners, maar lang blijft de feestvreugde niet hangen. De keuze voor Dilano en Jimmy blijft nazinderen in de groep. Het is toch een soort populariteit keuze. Het zit Danny dwars dat Tom niet heeft gekozen voor Tyron en wil weten of dit een bewuste keuze was. Tom zegt gewoon deze keuze gemaakt te hebben en Danny vindt dit raar en had het Tyron meer gegund. Anderen bewoners vinden Tom afstandelijk geworden. Ashley gaat over haar nek van alle zelfpromoties

Ariana heeft van Karen begrepen dat Randy een andere duo partner wil. En dat terwijl hij altijd roept dat zij als een zusje is voor hem. Ze vindt dit nasty en respectloos. Ze uit haar teleurstelling naar hem toe. Ze wil afstand en is klaar met Randy. Tyron bemoeit zich ermee en steunt Randy. Randy voelt zich ellendig. Ariana geeft in een gesprek met Randy haar grens aan en wil niet verder praten, maar ze blijft maar in herhaling vallen.

Als Randy buiten even zit af te koelen verteld Tyron hem dat Karen de snitch is in dit verhaal. Ze vinden Karen een rat en zij is nu de boeman. Ariana gaat op advies van Karen praten met Randy. Op het moment dat zij dat doet zegt Karen ineens ga je nu praten? Wil je dat? Beetje aparte reactie van Karen. Ariana bespreekt nogmaals met Randy wat zij van anderen hoorde en Randy bevestigt dat een deel van die dingen kloppen, maar dat hij nu niet van haar af wil. Ze maken het voor nu goed met elkaar.

Tijd om te nomineren. Tot ieders verbazing moet elk duo 2 anderen duo’s nomineren. Dit geeft een hoop stress en onenigheid. Ariana geeft aan bij Big Brother niet onder druk te willen kiezen, maar Big Brother maakt haar duidelijk dat dit nou eenmaal wel zo werkt. Basiri roept steeds dat hij en Karen elk een duo kiezen, maar als Karen dan kiest dan komt Basiri in opstand aangezien hij niet wil dat dit duo erop komt te staan daar zitten namelijk zijn twee favorieten in. Dus zij mag haar eigen duo niet kiezen en is hierdoor terecht geïrriteerd.

Karen is klaar met dit gedrag van Basiri en verteld hem dat bij dominant kan zijn. Hij geeft er een mooie draai aan door het op stress te gooien en zegt dat niemand er verder last van heeft alleen zij. Ze besluiten samen het vanaf nu anders aan te pakken. Ook Ronahi is in tranen door het overheersende gedrag van Tom die haar vriendin Doriana nomineert. Volgens haar luisterde hij niet naar haar standpunt.

Randy & Ariana, Tom & Ronahi, Ashley & Glenn en Tyron & Doriana zijn de genomineerde duo’s en de bewoners zien dit op het scherm verschijnen. Ondertussen zien ook de King en Queen de uitlag van de nominaties. Bij de droom van King en Queen hoort ook een verantwoordelijkheid en Dilano en Jimmy moeten 2 duo’s vrijstellen van nominatie.

Ariana en Randy kunnen, met de meeste stemmen van de duo’s, niet meer vrijgesteld worden. Het is een lastige keus voor Dilano en Jimmy. De bewoners zien, zonder te weten dat de King en Queen de knoop hebben doorgehakt, dat Ariana & Randy en Tyron & Dorianade de overgebleven genomineerden zijn.

Een hoop irritaties afgelopen week en wie zal deze nominatie ronde niet overleven?

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother? Word lid van onze Facebook-groep!