Verlaat Elvira Out GTST?

Verlaat Elvira Out GTST?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond hielden de kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) hun adem in. Het leek er sterk op alsof Bianca Bouwhuis (Elvira Out) is overleden. Tijdens het wakker worden merkt haar man, Anton (Joep Sertons), dat er iets gruwelijk mis is.

Na wekenlang in onzekerheid te hebben geleefd, weet Aysen (Dilan Yurdakul) eindelijk wie er achter de moord op haar broer, Ardil (Juvat Westendorp) zit. Niet Wiet (Pip Pellens) blijkt de moord te hebben gepleegd, maar Bianca heeft Ardil vermoord. Dit nieuws wist Bianca maandenlang te verzwijgen voor haar familie.

Maar Bianca heeft nog een geheim. Ze leidt aan de ziekte ALS, de ziekte die haar moeder ook gehad heeft. Hierover zweeg Bianca ook maandenlang. Alleen Julia (Wendy Brouwer) was hiervan op de hoogte. Per ongeluk is Julia achter dit geheim van Bianca gekomen. 

Het valt Julia zwaar om het geheim met zich mee te dragen. Ze besluit Janine (Caroline de Bruijn) hier ook van op de hoogte te brengen. Die weet op haar beurt niet wat ze hoort. Ze is van mening dat de familie Bouwhuis dit hoort te weten, zeker Anton en Sjoerd (Guido Spek).

Tijdens een familiebijeenkomst besluit Bianca eindelijk eerlijk te zijn. Tegenover Anton, Sjoerd, Tim (Beau Schneider) en Sjors (Inge Schrama) vertelt ze het hele verhaal over haar en Ardil. Dit nieuws slaat in als een bom, vooral bij Sjors. Haar zusje Wiet, hoofdverdachte in de moordzaak, is daardoor op de vlucht geslagen.

Ook vertelt Bianca waarom ze het heeft gedaan: ze wilde Sjoerd beschermen. Daarnaast vertelt ze ook alles over haar ziekte ALS. Dit nieuws komt ook ontzettend hard aan bij de familie. Nog steeds kan Sjors haar oren niet geloven. Ze wil koste wat kost dat Bianca zichzelf aangeeft bij de politie.

Nadat het nieuws bekend is geworden, keren Wiet en Anna (Barbara Sloesen) terug naar Meerdijk. Nadat ze samen op de vlucht zijn geslagen, besloten de twee om niet langer weg te blijven. Meteen belt Wiet met de politie om zichzelf aan te geven, ook al weet ze van de hele waarheid rond Bianca's betrokkenheid bij Ardil's dood.

Bianca kan haar geluk niet op wanneer ze Anna weer in haar armen kan sluiten. Zelf is Anna minder enthousiast, ze is woedend op haar tante. Door haar toedoen moesten zij en Wiet zich schuilhouden tegenover de politie. Met veel moeite probeert Bianca alles uit te leggen. Uiteindelijk breekt Anna en valt Bianca huilend in de armen.

Ondertussen neemt de politie de verklaring van Wiet op en zet haar vast. Samen met Tim, weet Sjors het niet te verhinderen dat Wiet daadwerkelijk wordt opgesloten. Alles wijst erop dat Bianca zich nog niet heeft aangegeven. Dit lijkt ook niet meer te gaan gebeuren.

Alles heeft Bianca al geregeld voor als ze er straks niet meer is. Door haar invloed heeft Julia een baan aangenomen in het AZM ziekenhuis. Het lijkt erop als Bianca plaats maakt voor Julia, om haar rol over te nemen. Maar of Julia hier ook zit te wachten? Voor iedereen is het een grote shock dat niet Wiet, maar Bianca achter de dood van Ardil zit.

Daarnaast denkt Bianca dat de liefde tussen Anton en Julia weer kan opbloeien. Niet direct nadat ze er niet meer is, maar wie weet vinden de twee oud-geliefden elkaar weer. Tijdens een eerdere afwezigheid van Bianca is Anton vreemd gegaan met Julia, alweer.

Of het daadwerkelijk te laat is voor Bianca zal maandag blijken. Dan gaat deze spannende cliffhanger verder. Hoe reageren de familie Bouwhuis en Aysen op dit heftige nieuws? Zal de politie het hele verhaal geloven en Wiet vrij laten? De komende weken beloven spannend te worden met de zomer cliffhanger in het vooruitzicht.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik. 

Lees ook: ''Wie vermoordde Ardil?! #samenvatting''.