GTST Zomer-blog: #10 Begin van het nieuwe seizoen

GTST Zomer-blog: #10 Begin van het nieuwe seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) is eindelijk weer van start gegaan. De allereerste aflevering van het nieuwe seizoen werd bekeken door 1.728.000 kijkers.

Hiermee wist GTST op de vierde plek te eindigen in de kijkcijfer top 25. Met een marktaandeel van 27,0 % een prima start voor het nieuwe seizoen.

De tweede aflevering, op dinsdagavond, werd bekeken door 1.482.000 kijkers. Een stuk lager dan op maandagavond, maar toch stond GTST op de tweede plek in de kijkcijfer top 25. RTL 4 zag hiermee een mooi marktaandeel binnen komen van 25,7 %.

Woensdagavond keken er weer iets meer mensen. In totaal keken er 1.562.000 mensen naar de derde aflevering van het nieuwe seizoen. Door deze kijkcijfers stond GTST op de derde plek in de kijkcijfer top 25. GTST wist een marktaandeel te scoren van 27,3 %.

De vierde aflevering werd uitgezonden op donderdagavond. Deze vierde aflevering werd bekeken door 1.354.000 mensen. Met deze kijkcijfers wist GTST op de vierde plek te eindigen in de kijkcijfer top 25. RTL 4 zag hiermee een marktaandeel binnenkomen van 23,1 %.

De laatste aflevering van deze week werd uitgezonden op vrijdagavond. In totaal keken er vrijdagavond 1.416.000 mensen. Met deze kijkcijfers wist GTST op de derde plek te eindigen in de kijkcijfer top 25. RTL 4 zag daarmee een marktaandeel binnen komen van 22,4 %.

Ludo, Bing & Nina:

Dé vraag die dit seizoen beantwoord moest worden was toch wel of Ludo (Erik de Vogel) de schotwond zou overleven. Tijdens een 'gezellig' uitje met Bing (Everon Jackson Hooi) ging het gruwelijk mis. Na een woordenwisseling liet Bing zijn geweer vallen waardoor er kogel werd afgevuurd.

Ludo werd geraakt en belandde in het ziekenhuis. Eenmaal in het ziekenhuis leken de verwondingen mee te vallen. Maar Ludo zou Ludo niet zijn als hij hier een voordeel uit wil nemen. Hij begint Bing te chanteren met de schot. Tegenover de politie laat Ludo weten dat het geen ongeluk was.

Dit alles deed Ludo om zijn dochter Nina (Marly van der Velden) te beschermen tegen Bing. De twee kregen eindelijk een relatie met elkaar. Na haar dramatische relatie met Vincent (Oscart Aerts), vond Nina haar geluk bij Bing. Maar Ludo was het hier niet mee eens.

Voor Nina is het allemaal vrij verwarrend. Zij weet niet wie en wat ze moet geloven. Zij snapt haar vader wel, maar wil ook Bing graag geloven. In het ziekenhuis komen Ludo en Bing opnieuw tot een woordenwisseling. Nina is het zat en laat dit weten ook. Hoe gaat dit verder? Zal de leugen van Ludo uitkomen?

Anton, Bianca & Maxime:

Nog maar net is Bianca (Elvira Out) begraven, of Anton (Joep Sertons) is weer Anton. Tijdens het afscheidsfeest van Vincent, beland Anton in bed met Maxime (Marjolein Keuning). De twee hebben een hoog oplopend conflict met elkaar. Maxime wil wraak op de familie Bouwhuis nemen, omdat Bianca verantwoordelijk was voor de dood van Ardil (Juvat Westendorp).

Dit zorgde voor veel spanningen tussen Anton en Maxime. De spanningen liepen zo hoog op, dat de twee bij elkaar in bed zijn beland. Tijdens het ontwaken schrikt Maxime zich een ongeluk. Dit wilde zij nooit, in bed belanden bij Anton. Toch is dit gebeurd en voor Anton is het éénmalig. Hij wijst Maxime al snel de deur.

Volledig in de war verlaat Maxime het huis van de familie Bouwhuis. Ze bedenkt dat ze vrede wil met Anton. Geen ruzie meer, geen wraak meer, dat wil Maxime graag. Maar dit lijkt allemaal een gemeen spelletje. Voor Maxime is wraak nemen een levensdoel. Zij zal Anton kapot maken, maar op welke manier?

Anna & Wiet:

De relatie tussen Anna (Barbara Sloesen) en Wiet (Pip Pellens) komt tot een einde. De dood van Bianca heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Anna kon niet goed omgaan met haar emoties, waardoor ze haar relatie met Wiet verbrak. Dit zorgde voor een enorm teleurgestelde Wiet. Gelukkig kreeg ze hulp van haar vriend Lucas (Ferry Doedens).

Tijdens deze hulp kwam Wiet in contact met ene Zeger Philip. Op het eerste oog een aardige, rijke, man. Deze man palmt Wiet volledig in. Voor Anna gaan alle alarmbellen af wanneer zij alleen is met deze Philip. Hij laat aan Anna weten wat Wiet nu van hem is.

Anna kan niets anders dan Wiet waarschuwen voor haar nieuwe liefde. Ze gaat zelfs zo ver, dat ze Wiet terug wil. Maar Wiet is vast besloten, zij wil verder met Philip. Is het nu echt te laat voor Anna? Kan zij Wiet alsnog waarschuwen voor de gevaren van Philip?

Lucas & Sacha:

Na het afscheidsfeestje voor Vincent, dronken ook Lucas en Sacha (Gaby Blaaser) te veel alcohol. Langzaam ontwaken de twee in het huis van Thijs (Miro Kloosterman). Maar de twee blijken niet alleen te zijn. Er is ineens een klein jongetje in huis.

Al snel schrikken Lucas en Sacha van dit jongetje. Wie is dit en hoe is hij bij hun thuis gekomen? In de vroege ochtend blijkt dat Lucas het jongetje heeft overgenomen van een onbekende vrouw. Hij besloot de zorg voor hem over te nemen samen met Sacha.

Alleen het probleem is dat de twee van niets weten. Sacha wil een plan bedenken om in contact te komen met de moeder van het jongetje. Het jongetje heeft erg veel weg van Bing. Zou het dan kunnen dat hij de vader is van dit jongetje? Als dat inderdaad zo is, dan zal Monica (de draagmoeder van Bing) ook weer in Meerdijk zijn.

Komt Bing er achter dat hij een kind heeft? Hoelang kunnen Lucas en Sacha dit nog geheim houden? Wie is de moeder van dit jongetje en komt zij nog terug voor haar zoon? Even leken Lucas en Sacha door de mand te vallen. Rikki (Robin Martens) betrapte Sacha met het jongetje.

Rikki & Thijs:

Het liefdesleven van Rikki was ineens voorbij. Alles wat ze dacht te hebben met Thijs bleek nep. Thijs was alleen geïnteresseerd in geld en macht. Hij heeft Rikki misbruikt en liet haar achter met een enorme schuld. Voor Rikki is dit een klap in het gezicht. Ook zij dronk haar zorgen weg op het afscheidsfeest voor Vincent.

Samen met Sjoerd (Guido Spek) bedenkt ze een plan om wraak te nemen. Het wraak plan loopt voor Thijs slecht af. Hij wordt wakker op een plein en is naakt. Hij weet niet wat er is gebeurd en haast zich naar huis. Maar ook Rikki wordt wakker maar is niet alleen.

Na het afscheidsfeestje is Rikki in bed beland met Sjoerd. De twee weten niet hoe ze bij elkaar in bed zijn beland. Voor Rikki is het allemaal niet zo erg, maar Sjoerd heeft er grote moeite mee. Hij heeft een relatie met Aysen (Dilan Yurdakul). Moet hij het vertellen aan Aysen? Hoe zal zij hierop reageren?

Aysen & Sjoerd: 

Voor Sjoerd is het erg verwarrend. Hij werd wakker naast zijn ex, Rikki. Hij weet niet hoe snel hij het bed uit moet komen. Moet hij het aan zijn vriendin Aysen vertellen? Voordat hij iets kan zeggen over zijn nacht met Rikki, verteld Aysen iets aan Sjoerd.

Aysen blijkt zwanger van Sjoerd te zijn. Even is Sjoerd in de war, maar toch ook blij. Hij wil dolgraag een kind met Aysen, maar Aysen ziet dit niet zitten. Zij wil het kindje laten weghalen. Sjoerd is het hier niet mee eens, maar probeert zijn vriendin toch te steunen.

In het ziekenhuis neemt de twijfel weer toe bij Sjoerd. Hierover is Aysen woedend en staat achter haar beslissing. Toch moet ze er nog over nadenken van de arts in het ziekenhuis. Zal het kindje echt laten weghalen? Of houdt ze het kindje toch? Hoe gaat Aysen reageren als ze erachter komt dat Sjoerd vreemd is gegaan met Rikki?

Linda & Laura:

Langzaam maar zeker komt Laura (Jette van der Meij) achter de waarheid rondom Linda (Babette van Veen). De twee vrouwen zijn geen fan van elkaar. Linda's zoon, Rover (Buddy Vedder), praat al snel zijn mond voorbij. Hij laat aan Laura weten wat ze het niet heel makkelijk hebben.

Voor Laura is dit nieuws schokkend om te horen. Ze wil Linda dan ook maar wat graag helpen. Maar is dit wel echt gemeend? Zit er niet meer achter? Komen oude (wraak)gevoelens weer boven? Hoe gaat Linda reageren op de hulp van Laura? Waarom is Linda teruggekeerd naar Meerdijk?

Maar Laura heeft ook andere problemen. Tijdens het afscheidsfeestje van Vincent heeft Laura gezoend met Jef (Bartho Braat). Hiervan weet ze zelf niets meer, maar Jef heeft een foto gezien. Via Sjors (Inge Schrama) hoort Laura wat ze heeft gedaan. Hoe gaan Jef en Laura straks met elkaar om?

Hiermee is de tiende en laatste GTST Zomer-blog een feit. Tien weken lang was er iedere zondagmiddag een editie te lezen op onze website. Nu de laaste GTST Zomer-blog gemaakt is, stoppen de blogs niet. Het is dan wel de laatste blog van deze zomer, maar niet het einde van de GTST-blog. De blogs gaan zeker verder, wanneer er een nieuwe editie komt, is nog even onbekend. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik.