Wendy Brouwer voor vast in GTST?

Wendy Brouwer voor vast in GTST?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het lijkt er sterk op alsof Elvira Out stopt met haar rol van Bianca Bouwhuis in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). De actrice nam de rol over van Cynthia Abma. Wegens een overstap van RTL 4 naar SBS6 besloot Cynthia te stoppen met de rol van Bianca.

Na een korte stop van de rol van Bianca, was daar Elvira om de rol nieuw leven in te blazen. De actrice heeft in het verleden al eens eerder in de soap gespeeld. Jaren geleden had ze een korte bijrol, als therapeute. Maar nu blijkt er een einde te komen aan het karakter Bianca Bouwhuis.

Vrijdagavond zagen de trouwe GTST-kijkers hoe het erop leek als Bianca is overleden. In de maanden ervoor probeerde Bianca er alles aan te doen om haar familie goed achter te laten. Door de ziekte ALS weet Bianca dat ze niet lang meer te leven heeft. Daarom besloot ze een plan te maken voor de toekomst. 

Niemand minder dan haar vroegere rivale Julia, gespeeld door Wendy Brouwer, kwam terug in Meerdijk voor de bruiloft van haar zoon Tim (Beau Schneider) en Sjors (Inge Schrama). Het zou een tijdelijke terugkeer zijn, maar Bianca had haar plannen klaar liggen.

Julia moest koste wat kost in Meerdijk blijven om haar rol over te gaan nemen, voor het geval zij er niet meer zou zijn. Dit blijkt nu sneller te zijn gebeurd dan werd gedacht. Of Julia nu ook daadwerkelijk langer in Meerdijk blijft, is nog even de vraag.

Inmiddels is Wendy bijna twee maanden te zien in de soap van RTL 4. Op 15 april keerde Julia terug naar Meerdijk. Net als bij Bianca, werd de rol van Julia ook overgenomen. De ''eerste'' Julia werd gespeeld door actrice Audrey Bolder. Zij had geen tijd om de rol opnieuw te spelen. Daarop werd besloten om Wendy in te schakelen.

Wendy deed tegelijk met Audrey auditie voor de rol van Julia. Die ging toen naar Audrey, maar wordt nu vertolkt door Wendy. In de twee maanden zijn Julia en Bianca enorm naar elkaar toe gegroeid. Iets wat werkelijk niemand had zien aankomen. Voor Bianca was het in het begin moeilijk om Julia weer te zien, nadat ze hoorde wie Tim was.

Nu alle geheimen aan het licht zijn gekomen is het de vraag of Julia in Meerdijk blijft. Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen. Hoe kan Julia de familie Bouwhuis steunen en vooral wil zij dit zelf wel? Het (vermoedelijke) overlijden van Bianca zal eerst nog voor een shock zijn voor iedereen, inclusief voor Julia.

Bianca stelde zelfs voor aan Anton om Julia weer in zijn leven toe te laten. Niet meteen, maar na een tijdje ziet Bianca het voor zich hoe de twee oud-geliefden elkaar weer hervinden. Dit heeft Bianca ook al aan Julia voorgesteld. Of Anton en Julia ook daadwerkelijk weer bij elkaar komen, zal de komende tijd duidelijk worden.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik. 

Lees ook: ''Verlaat Elvira Out GTST?''

Lees ook: ''Wie vermoordde Ardil?! #Samenvatting''