Do wint eerste aflevering ''beste zangers van Nederland''

Do wint eerste aflevering ''beste zangers van Nederland''

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De beste zangers van Nederland ging zaterdagavond meteen goed van start. In een zonnig Ibiza nam presentator Jan Smit zeven Nederlandse artiesten mee voor een nieuw seizoen van dit muziekprogramma. De eerste hoofdpast is The Voice Of Holland winnares Julia Zahra.

Dit seizoen heeft veel verschillende artiesten. Van volkszangers, naar rappers en van musical zangeressen naar popzangeressen. Deze zeven artiesten bij elkaar maken het weer tot een leuk muzikaal programma. Iedereen zingt op zijn/haar eigen manier.

Julia mag aan de andere zes artiesten een nummer laten zingen. Daarna is het de taak voor Julia om te bepalen welke artiest het beste een nummer heeft gezongen. Als eerste mag Jan Keizer het podium op om voor Julia te zingen. 

De Volendamse zanger zong, verrassend, een nummer van Britney Spears. Het nummer Oops! I Did It Again zong Julia zelf ook tijdens haar auditie voor The Voice of Holland. Op geheel eigen wijze maakte Jan dit nummer bijzonder. Het leek ineens een country-achtig nummer wat misschien wel een hit kan gaan worden.

De tweede die mocht optreden is musicalster Anouk Maas. Zij zong een nummer van naamgenoot Anouk, R U Kiddin' Me. Een musicalster die ineens een rocknummer is best bijzonder te noemen. Anouk liet zien hier totaal geen probleem mee te hebben. Ook Julia genoot duidelijk van deze versie van de musicalster Anouk.

Zangeres en presentatrice Do zong als derde een nummer van Julia zelf. De nieuwe single Feel Like Fallin' werd gecoverd door Do en emotioneerde Julia. Het was meteen de eerste keer dat het nummer te horen was. ''Heel erg bijzonder'' aldus een geëmotioneerde Julia.

Tussen alle optredens door zong Julia zelf ook een nummer. Jan Smit gaf aan dat Julia een fan is van de band Bløf. Daarop besloot Julia het nummer Zaterdag te zingen. Dit deed zij op geheel eigen wijze. Ook is het een van de eerste keren dat ze in het Nederlands zingt. Iets waar de zangeres totaal geen moeite mee leek te hebben.

Een primeur op televisie: Lange Frans gaat zingen in plaats van rappen. Speciaal voor dit programma ging Lange Frans het nummer Ordinary People van John Legend in het Nederlands vertalen. Zelf vindt de rapper/zanger dit ontzettend spannend. Creatief met de tekst is Lange Frans in ieder geval. Julia is heel erg te spreken over het bijzondere optreden van Lange Frans.

Na het optreden van Lange Frans stond Martin Buitenhuis, de zanger van Van Dik Hout, klaar om een eigen versie van het nummer Home Again van Michael Kiwanuka. Dit kreeg als titel Onderweg en werd op emotionele manier gezongen. Voor de tweede keer hield Julia het dan ook niet droog. 

Als laatste was het de beurt aan volkszanger Frans Duijts. Hij vertaalde ook een Engels-talig nummer naar het Nederlands. Net als Lange Frans, besloot Frans Duijts een nummer van John Legend te herschrijven. Het nummer All Of Me werd vertaald tot Alles van mij. Dit zong de volkszanger dan ook op geheel eigen wijze, zoals de fans van hem gewend zijn. Julia was ook over zijn optreden erg te spreken.

Nu alle artiesten een nummer voor Julia gezongen hadden, was het de beurt om een winnaar te kiezen. Dit bleek niet erg moeilijk voor Julia te zijn. De winnares van de eerste aflevering werd Do. Door het nummer van Julia zelf te zingen, maakte Do een diepe indruk. Daarmee is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een feit.

De beste zangers van Nederland is iedere zaterdagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bekijk de beste zangers van Nederland terug via TV blik.