Frans Duijts wint zesde aflevering van De beste zangers van Nederland

Frans Duijts wint zesde aflevering van De beste zangers van Nederland

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond was zangeres en presentatrice Do hoofdgast in De beste zangers van Nederland. De artiesten mochten allemaal een muzikale ode brengen aan haar. Voor Do zelf een speciale avond. Ze nam maar wat graag plaats naast presentator Jan Smit.

Als eerste liet Lange Frans zijn nummer horen aan Do. Dit deed hij niet alleen, hij kreeg hulp van zangeres Julia Zahra. Het nummer Zij Gelooft In Mij werd gerapt door Lange Frans en gezongen door Julia. Dit duo gaf een geheel eigen versie aan de André Hazes klassieker. Een mooie, emotionele versie werd het, vond ook Do.

Als twee mocht Jan Keizer zijn nummer laten horen. Hij koos voor het nummer Liefde Van Later, wat Do zelf ook gezongen heeft in een eerdere seizoen van De beste zangers van Nederland. Iedereen was sprakeloos en Anouk Maas werd zelf emotioneel geraakt door Jan. Voor Do was het een mooie versie die gezongen werd door Jan. 

Direct na Jan Keizer mocht Julia voor de tweede keer een muzikale ode brengen aan Do. Julia besloot om het nummer Summer of '69 te zingen, een grote hit van Bryan Adams. Het werd een geweldige versie, die Julia zeker een hit op gaat leveren. Ook Do was bijzonder positief verrast door de versie van Julia. Zij genoot, net als de andere zangers enorm van dit positieve optreden van Julia.

Als hoofdgast mocht ook Do deze avond een nummer zingen. Zij koos ervoor om het nummer Take Me To Church te zingen van Hozier. Dit nummer heeft een bijzondere betekenis voor de zangers. De versie van Do is dan ook erg bijzonder om te horen.

Het was gedurfd van Do om juist dit nummer te zingen, maar het is een prachtige versie geworden, vonden ook de andere zangers. Met een krachtige stem liet Do zichzelf van een compleet andere kant zien, een kant die zeker vaker getoond mag worden.

Na het optreden van Do stond Anouk Maas klaar om op te treden. Anouk koos voor het nummer Zeg Me Dat Het Niet Zo Is, een nummer wat Do ook zong in The Passion in 2011. Iedereen, waaronder ook Anouk zelf, was erg geraakt door deze versie. De musicalzangeres maakte er een compleet eigen, gevoelige en vooral mooie versie van.

Frans Duijts stond bijna te springen om op te treden. De volkszanger heeft gekozen voor het nummer Heaven. Dit nummer bezorgde Do een enorme hit en leverde haar internationaal succes op. Frans zong het nummer op de manier van Bryan Adams, een beetje rock achtig. Do vond het geweldig en vond dit nummer goed passen bij de volkszanger. Wellicht het beste optreden van Frans, aldus Do.

Van Dik Hout zanger Martin Buitenhuis koos voor een nummer van nu. Hij zong speciaal voor Do het nummer Four Five Seconds van Rihanna, Kanye West en Paul McCartney. Dit deed de zanger op geheel eigen wijze en maakte er een soort country achtig nummer van. Voor Do was dit dan ook een bijzondere versie om te horen en was ook blij verrast.

Nu iedereen een muzikale ode aan Do heeft gebracht, breekt voor Do een lastige keuze aan. Zij moet een winnaar van de avond kiezen. De keuze viel Do niet bepaald makkelijk. Uiteindelijk koos Do voor Frans Duijts. Hij zong het nummer Heaven, wat een speciale betekenis heeft voor Do, het was het begin van haar muzikale carrière.

De beste zangers van Nederland is iedere zaterdagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bekijk De beste zangers van Nederland terug via TV Blik.  

Lees ook: ''The Common Linnets coveren hit Rihanna''.