Lange Frans wint derde aflevering van De beste zangers van Nederland

Lange Frans wint derde aflevering van De beste zangers van Nederland

Geschreven door Sebastiaan Boers

In de derde aflevering van De beste zangers van Nederland is musicalster Anouk Maas de hoofdgast. Zij mocht plaats nemen naast presentator Jan Smit. Een avond genieten van mooie muziek van mooie artiesten. Dat geldt ook zeker voor Anouk. Zij mag bepalen welke zanger met de winst van de avond er vandoor gaat. De zangers mochten allemaal een eigen versie van een musical nummer zingen.

Als eerste mocht Jan Keizer optreden. Hij koos voor het nummer Don't Cry For Me Argentina, uit de musical Evita. Op geheel eigen wijze zingt Jan alsof hij het dagelijks doet. Met veel soul en ritme laat hij iedereen enorm genieten. Vooral Anouk is blij verrast met de keuze van Jan om dit nummer te zingen. Na afloop van het optreden gaf Anouk maar wat graag een knuffel aan Jan.

Zangeres en presentatrice Do besloot om een speciaal nummer voor Anouk te zingen. Na een mooi intro besloot Do om het nummer Tomorrow te zingen uit de musical Annie. Vandaag is vandaag en soms kijk je uit naar morgen, dat waren mooie woorden van Do.

Bij de eerste tonen werd Anouk al emotioneel geraakt door het optreden van Do. Iedereen werd enorm stil en genoot van het mooie optreden van Do. Voor Anouk is het begonnen met de musical Annie. Ook presentator Jan Smit vond het een emotioneel optreden. Het was een mooi moment om even te genieten van een stukje rust en de mooie stem van Do.

Na dit emotionele optreden besloot Frans Duijts om een stukje vrolijkheid in het programma te brengen. De zanger koos voor het nummer I'm A Believer uit de musical Shrek. Dit vrolijke nummer was ook te horen in de film Shrek. Het is best bijzonder om de volkszanger in het Engels te horen zingen, maar dit klonk ook weer erg fijn. De andere zangers konden dan ook niet stil blijven zitten.

Zelf mocht Anouk ook een nummer zingen. Zij zong het nummer Break Free van zangeres Ariana Grande. Dit deed zij op geheel eigen wijze. Iedereen was daarvan onder de indruk. Anouk bedankte ook de band achter haar, voor de muzikale ondersteuning.

Voor zanger Martin Buitenhuis was de keuze voor een nummer zingen voor Anouk vrij eenvoudig. Na Break Free van Anouk besloot Martin om I Want To Break Free te zingen uit de musical We Will Rock You. Dit vond Anouk dan ook erg verrassend om te horen. Opnieuw een staande ovatie voor Martin. Voor Anouk was het dan ook bijzonder om Martin op deze manier te horen zingen.

De keuze van Julia Zahra is gevallen op het nummer Maniac uit de musical Flashdance. Het is een vrij snel nummer, maar toch wist Julia hier een eigen versie van te maken. Vorige week maakte Julia al een diepe indruk op Jan Keizer. Deze week wist ze ook indruk te maken op Anouk en ze wist ook Anouk te laten dansen.

Samen lieten ze de andere zangers dan ook genieten van mooie muziek én dans. Een mooie combinatie, vond ook Anouk. Een knuffel kon dan ook niet uitblijven tussen beide dames. Genieten van een avond vol muziek uit mooie musicals, voor Anouk was het tot nu toe een top avond.

Als laatste mocht rapper Lange Frans een optreden geven aan Anouk. Dat ging in het begin heel even mis. Maar daarna herpakte de rapper zichzelf. Hij besloot een nummer Stayin' Alive uit de musical Saterday Night Fever te zingen. Iedereen genoot hier enorm van en weer was Anouk positief verrast.

De keuze om een winnaar te kiezen leek niet eenvoudig te zijn. Uiteindelijk was het, na het laatste optreden, inens heel makkelijk, aldus Anouk. Het laatste optreden van Lange Frans was voor Anouk het hoogtepunt van de avond. Zelf was Lange Frans hier best verbaasd over, maar hij vond het wel leuk om deze speciale aflevering te winnen. De winst van de derde aflevering van De beste zangers van Nederland ging naar Lange Frans. 

De beste zangers van Nederland is iedere zaterdagavond om 20.25 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bekijk De beste zangers van Nederland terug via TV Blik.