Dave Mantel wil weer in GTST

Dave Mantel wil weer in GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Acteur Dave Mantel zou graag terugkeren in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Hij neemt dan de rol van Menno Kuiper weer op zich. In een gesprek met radiozender 100 % NL zegt Dave dat er een mogelijkheid is om zeker terug te komen in de soap. ''Ik sluit het zeker niet uit. Het was een hele gave rol. En ik mocht Ferry in elkaar slaan, dat is ook leuk'' aldus de acteur.

Of Dave ook daadwerkelijk een comeback gaat maken in de soap is nog onduidelijk. ''Ik mag er helemaal niks over zeggen'' gaf Dave aan. Het leven van Menno begint heel rustig, als politieagent van Meerdijk. Tijdens het uitgaan kwam hij in contact met Lucas (Ferry Doedens).

In het begin wil Menno niet veel weten van Lucas. Maar Lucas is een volhouder en weet Menno toch te verleiden. Niets staat een gelukkige relatie meer in de weg. Toch komen er (kleine) scheuren in de relatie tussen de twee mannen. Lucas blijkt betrokken te zijn bij de vermissing van Tim (Beau Schneider). Dit houdt Lucas lang geheim voor zijn vriend. Toch is nog niet het einde voor de twee geliefden.

De liefde is zo sterk dat de twee zelfs met elkaar in het huwelijksbootje stappen. Tijdens de mooie bruiloft verklaren Lucas en Menno elkaar de liefde. Een lang en gelukkig huwelijk wordt het echter niet. Na een tijdje ontwikkelt Menno een obsessief gedrag. Dit trekt Lucas totaal niet, hij lijkt zijn vrijheid kwijt. Dan gaat het gruwelijk mis, Menno heeft losse handen en slaat er op los.

Met dit geheim blijft Lucas lang lopen. Totdat zijn vrienden en familie er achter komen. Dat is ook meteen het einde van het huwelijk tussen Lucas en Menno. De breuk hakt er bij beide mannen flink in. Het gaat zelfs zo ver dat Menno zijn leven in Meerdijk achter zich laat en vertrekt naar Duitsland.

Dat Menno terug kan keren is dan ook niet geheel ondenkbaar. Voor Lucas zal dat enorm spannend zijn. Mocht Menno echt terug keren naar Meerdijk, dan zullen er ongetwijfeld spanning ontstaan. Hoe zal Lucas dan reageren als hij oog in oog staat met zijn ex-man.

In een speciale GTST zomer-blog is het hele verhaal rondom Lucas en Menno te lezen. Deze speciale blog is hier nogmaals te lezen.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik.